Kada smo na početku veze sve nam je novo i uzbudljivo. Svaku novu vezu karakterišu izlasci u kafiće i restorane, na romantične večere, u bioskop i šetnje, a sve to u cilju da drugu osobu bolje upoznamo i razvijemo čvrstu bazu na kojoj ćemo dalje razvijati odnos.

Međutim, kada smo već neko vreme u vezi, prisustvo druge osobe može nam postati rutina, pa se može desiti da zapadnemo u monotoniju iz koje nekada mogu proizići i nesuglasice i negativne emocije.

Kako bismo negovali svoj odnos, ali i iskru koja je bila prisutna na početku veze, potrebno je uložiti samo malo truda, a rezultati će biti neprocenjivi. U nastavku tekst pročitajte šta možete uraditi kako biste mu pokazali da vam još uvek jednako znači.

Poklanjajte mu sitnice bez povoda – pokažite mu da vam znači

Svi volimo da dobijamo poklone, pa tako sigurno i on, a pokloni su najslađi kada predstavljaju iznenađenje. Zato je dobra ideja sa vremena na vreme pokloniti mu nešto bez povoda, kako biste ga iznenadili, obradovali, i pokazali mu da vam znači.

Vi najbolje znate šta on voli i šta bi ga usrećilo, ali ako nemate mnogo inspiracije, a ideje za poklone koje su vam na pameti biste ipak sačuvali za neku specijalnu priliku, uvek se možete odlučiti za sitnicu u vidu poslastice kojom ćete ga iznenaditi.

Slatki poklon za muškarca je nešto sa čime nikada ne možete pogrešiti. Različite bombonjere, torte i krofne idealan su poklon iznenađenja, jer osim što ćete ga obradovati, moći ćete u njima i zajedno da uživate. Još ukoliko odaberete personalizovanu poslasticu samo za njega, iznenađenje će biti još veće!

Ukoliko ste vični u kuhinji, a on voli vaše kulinarske kreacije, možete mu nešto i sami napraviti. Postoje mnogi zanimljivi recepti za dezert onlajn, pa ih malo istražite i izaberite neki za koji znate da će mu se svideti. Preporuka je da isprobate neki novi recept, jer koliko god on voleo vaše proverene recepte, nešto što nikada nije probao predstavljaće veće iznenađenje.

Idite u izlaske – podsetite se slatkog početka vaše veze

Stabilne dugogodišnje veze su uvek dosta drugačije nego one koje se tek razvijaju. Kada ste već neko vreme u vezi vaše aktivnosti su znatno drugačije, pa tako nema više toliko izlazaka na večere i drugih aktivnosti kojima ste se bavili u početku veze kako biste se što bolje upoznali.

Međutim, praksa upražnjavanja zabavnih aktivnosti ne sme se zaboraviti ni onda kada se ušuškamo u sigurnost duge veze, jer samo ako svoj odnos održavamo dinamičnim i zanimljivim, možemo biti sigurni da nećemo doći u onaj period u kome nam se čini da smo dosadili jedno drugom.

Dakle, izlaske nemojte čuvati samo za posebne prilike poput rođendana ili godišnjice, počnite da se izvodite i nezavisno od toga. Jednom mesečno izađite u neki novi restoran koji vas dugo interesuje, idite u bioskop, na izlet, ili bilo koju drugu aktivnost koja vas zanima. Možete biti sigurni da će ovo učiniti zanimljivijim ne samo vaš partnerski odnos, već i vaš svakodnevni život.

Budite iskreni prema njemu – iskrenost je ključ zdravog odnosa

Iskrenost je najbitnija stavka svakog uspešnog i srećnog odnosa, pa tako i veze. Ovo se ne odnosi samo na sakrivanje istine, već i na otvorenu komunikaciju o svakodnevnim stvarima.

Ljudi se vremenom menjaju i to je sasvim normalno, ali vi i vaš partner morate biti u mogućnosti da idete u korak sa promenama jedno drugog – i vi sa njegovim i on sa vašim. Ukoliko imate potrebu da pričate o nečemu ili iskažete svoje mišljenje povodom nečega, ne oklevajte da to i učinite.

Ukoliko želite da vaš odnos dobro funkcioniše, morate se osećati dovoljno slobodnom da otvoreno razgovarate o svemu, čak i o sitnicama koje vam se čine trivijalnima. Samo ako imate prostora da otvoreno iskažete svaku svoju misao i mišljenje, možete očekivati da u svojoj vezi dolazite do kompromisa.

Isto tako, dajte mu do znanja da i on treba da se oseća slobodno da iskaže svako svoje mišljenje. Jedno drugome najbolje možete pomoći da ne upadnete u kolotečinu i da se vaša veza ne pretvori u odnos koji predstavlja samo naviku.

Imajte ovo na umu sledećeg puta kada vam se bude učinilo da je vaša veza postala monotona, jer je uz ovih par jednostavnih koraka znatno možete unaprediti. Počnite da primenjujete ove savete što pre kako biste ponovo vratili iskru koja je bila prisutna na početku veze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here