Koliko vam se puta desilo da se bliži neki bitan događaj poput rođendana, godišnjice, venčanja, a vi nemate nikakvu ideju koji biste poklon kupili? Kada osobu dobro poznajete i znate njen ukus, obično nije teško napraviti iznenađenje. Međutim, postoje ljudi kojima je izuzetno teško odabrati pravi poklon i oko kojih se morate više potruditi kako biste izabrali adekvatan dar. Svaki čovek, žena ili dete vole da se osete posebnim, zato su unikatni pokloni “kec iz rukava” za sve prilike. Pripremili smo nekoliko ideja koje vam mogu pomoći u izboru.  Vi, u zavisnosti od finansijske situacije i događaja, odlučite da li je takav poklon moguće nabaviti.

Unikatni pokloni za godišnjicu i Dan zaljubljenih

Unikatni pokloni
foto: pixabay.com

Iako jedan od najčešćih poklona za godišnjice, nakit nikad ne gubi na originalnosti. Različiti materijali, oblici i posvete, sigurno će oduševiti vašeg partnera ili partnerku. Iako nakit kao poklon prevashodno asocira na žene, sve više muškaraca nosi ogrlice, narukvice i prstenje. Ukoliko je i vaš partner u tom fazonu, možete mu pokloniti jedinstveni komad nakita napravljen od 925 srebra. Statement srebro kreira originalan nakit za muškarce sa stavom. Prstenje i privesci sa motivima lobanja, kompasa ili karata, kao i lančići i narukvice sa kraljevskim radom odlični su unikatni pokloni za godišnjicu braka ili veze. Kada su žene u pitanju, nije toliko važno koji komad nakita ste kupili, već kakva je posveta. Ukoliko ugravirate neki poseban datum ili vaša imena u prsten, minđuše, narukvicu, odnosno napravite originalan privezak u zlatari, vašoj partnerki ćete sigurno izmamiti osmeh na licu.

Mnogi parovi 14. februara proslavljaju Dan zaljubljenih. Ukoliko nemate ideju šta možete pokloniti voljenoj osobi, razmislite o zajedničkom putovanju, masaži, odlasku u neki spa centar ili na romantičnu večeru. Ne morate da izdvajate velike sume novca da biste uživali izolovani od sveta. Brojna mesta u Srbiji su izuzetno romantična u ovo doba godine. Rezervišite na vreme vikend oko Dana zaljubljenih, i posetite Taru i njen biser Zaovinsko jezero, provozajte se Šarganskom osmicom i napravite zajedničku fotografiju ispred Kućice na Drini. Ukoliko oboje volite skijanje, uplatite ski-vikend na Kopaoniku, Zlatiboru ili Staroj planini. Ipak, ako vam se ne putuje daleko, u svom mestu ili okolini pronađite neki spa centar.  Opustite se uz kupanje, masažu i čašu šampanjca sa voljenom osobom. Budite kreativni i ukoliko ste se odlučili za neku sitnicu. Napravite puzzle od vaše zajedničke fotografije, ili istu takvu stavite na šolju ili jastučnicu i biće to pun pogodak.

Originalni pokloni za rođendan, Novu godinu i Secret Santa

Unikatni pokloni
foto: unsplash.com

Umesto nekog odevnog predmeta, aksesoara ili knjige, kao poklon za rođendan možete izabrati neki orginalniji poklon. Ukoliko ste, na primer, čuli da slavljenik želi da počne sa treninzima, oprema za trčanje može biti upravo nešto što će ga oduševiti. Dobra ideja je i da mu uplatite mesečnu članarinu za teretanu. Za ljude koji mnogo rade i konstantno su pod stresom, zen bašta može biti odlično rešenje. Pomoći ćete dragoj osobi da oplemeni prostor u kome živi ili radi i uz to oslobodi telo i duh od haosa. Sigurno znate za kolačiće sreće, a da li ste znali da za njih postoji alternativa? To može biti idealan unikatni poklon za rođendan, Novu godinu ili neku drugu priliku. U pitanju je tegla misli. Uz jutarnju kafu, svaki dan u godinu može da započne uz misao nekog od velikih filozofa: Ničea, Konfučija, Aristotela itd.

I da ne zaboravimo poklon koji baš svima može predstavljati izuzetan znak pažnje, a to je zlatna medalja sa posvetom. Proglasite onoga kome kupujete poklon najboljom mamom, tatom, prijateljem, šefom i sigurno će mu taj poklon uvek biti urezan u srcu.

Secret Santa ili Tajni Deda Mraz je igrica koja se sve češće, pred Novu godinu, primenjuje u većim društvima ili poslovnim kolektivima. Jedna od ideja koja će doneti dobru zabavu ne samo onome koga ste “izvukli”, već celom društvu je vaučer za karaoke. Provešćete veče u dobrom raspoloženju i dugo prepričavati smešne scena sa bliskim ljudima. Pored karaoka, zanimljiva ideja za društvo su i vaučeri za kuglanje, pikado, bilijar ili escape room

Unikatni pokloni za venčanja

Unikatni pokloni za venčanja
foto: pixabay.com

Nepisano pravilo je da se za venčanje mladencima poklanja koverta sa novcem. Međutim, ukoliko želite da budete kreativni i pored toga iznenadite buduće supružnike, predstavićemo vam nekoliko ideja za unikatne poklone. Jedna od njih je egzotična poklon korpa. U nju možete staviti sve što vas asocira na par: vaše zajedničke fotografije, neku knjigu i društvenu igricu, piće, čokoladice, i slično. Možete im napraviti set podmetača sa nekim vašim internim pošalicama, posteljinu sa izvezenom neobičnom porukom ili zidni sat sa posvetom koji će ih uvek podsećati na vas.

Poklon uvek treba da izazove emociju kod primaoca, što ne znači da obavezno mora biti skup. Kada je kreiran sa mnogo ljubavi imaće veću vrednost nego da je ekskluzivan. Zato su unikatni pokloni uvek dobra ideja za sve prilike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here