Rođenje bebe veliki je događaj ne samo za roditelje, već i za najbliže okruženje – rodbinu i bliske prijatelje. Prvi susret sa novorođenčetom podrazumeva i darivanje, pa treba pažljivo isplanirati šta pokloniti u toj prilici.

Dajemo vam nekoliko ideja za poklon pri upoznavanju sa novim članom vaše porodice ili vašeg društva.

#1 Vaučer za fotografa i album za slike

Idealan poklon za bebu, ali i za njene roditelje, upravo je prilika da se još u prvim mesecima od dolaska naprave zajedničke fotografije, koje će u budućnosti tek biti dragocene za sve članove porodice. 

Još ukoliko se uz to pokloni i kreativno skrovište za zajedničke uspomene – album za slike zanimljivog dizajna – ugođaj je kompletan. Omogućićete i bebi i roditeljima da se u kasnijim godinama uvek sa radošću vraćaju lepim uspomenama iz najranijeg doba detetovog života.

#2 Radosnice – čuvari važnih događaja

U prvoj godini detetovog života dešavaju se mnogi trenuci koje roditelji žele da zapamte i sačuvaju od zaborava. Radosnice su idealan način da ostanu zabeleženi prvi osmeh, prvi zub, datum kada je dete prohodalo i slični momenti koji su obeležili prvih 12 meseci detetovog života.

Takođe, u njima postoji prostor i za fotografije, pa ih roditelji mogu ubaciti onda kada žele da neki važan događaj ilustruju i fotografijom. Poseban utisak na roditelje ostaviće činjenica da ste se potrudili da obezbedite personalizovanu radosnicu, koja je i svojim dizajnom namenjena baš njihovom detetu.

#3 Muzička vrteška koja se postavlja iznad bebinog uzglavlja

Ovo je poklon kojim možete nesumnjivo obradovati dete, ali i roditelje. Vrteška sa zanimljivim oblicima i živim bojama, koja uz to ima i zvučne efekte, zabaviće bebu u prvim mesecima života, a takođe će pomoći roditeljima da animiraju dete onda kada nisu u prilici da ga uzmu u ruke.

#4 Skulptura od pelena

Ovo vam može delovati čudno, ali zapravo je odlična ideja iz višeg razloga. Pelene možete složiti tako da zajedno čine zanimljiv oblik, a ujedno su i veoma korisne roditeljima u prvo vreme, što je još jedan argument za kupovinu.

Ukoliko se potrudite da zaista napravite neku zanimljivu skulpturu, poslaćete poruku da ste kupili nešto što je upotrebljivo i što štedi budžet roditelja, a neće delovati kao da ste ih samo skinuli sa spiska.

#5 Personalizovana posteljina

Dečiji dezeni odeće i posteljine i te kako su primamljivi sami po sebi, teško im je odoleti i odjednom ne kupiti više kompleta. Međutim, roditelje bebe koju upoznajete naročito možete obradovati ukoliko posteljina sadrži štampu ili vez kojim je ispisana lična poruka.

To može biti ime deteta, datum rođenja ili neki drugi tekst po vašoj želji, koji će svakako svedočiti o tome da ste se izuzetno potrudili oko poklona, a pažnja je ipak ono što se najviše vrednuje.

#6 Paketić za bebe

Ovakav paketić možete kupiti gotov, njihov izbor je veliki, ali još je veći izbor paketa koje može kreirati vaša mašta. Takav paketić može sadržati bilo šta od bebine kozmetike (losioni, kreme, sapuni, vlažne maramice), peškira, bebine garderobe, zatim pelene, kašice i slično.

Takođe, možete dodati i flašice, ogrlice za dojenje, peškir sa kapuljačom za kupanje i slično, a još ako se potrudite oko kutije ili korpe, koje se takođe mogu iskoristiti kada se paket potroši, nema sumnje da će ovakav poklon biti pravi izbor.

#7 Unikatne portikle 

U prvim mesecima nakon rođenja bebe, ali čak i u kasnijim godinama detetovog života, dok ono uči kako da jede, neophodno je u toku svakog obroka stavljati mu portiklu kako se ne bi isflekalo. Pošto uvek treba imati bar nekoliko portikli u rezervi, one su idealan poklon za bebu. Unikatnim će ih učiniti neki detalj koji se tiče upravo bebe koju darivate, kao što je njeno ime, datum rođenja ili neka lična poruka koju osmislite.

#8 Vaučer za jogu za mamu i bebu

Mnoge žene nakon porođaja osećaju se ukočeno i pomalo nerazmrdano, čak i kada prođe period intenzivnog oporavka. Takođe, nakon rođenja deteta, majka više nema vremena za sebe koliko i ranije i teško je naći fizičku aktivnost kojom će moći da se bavi.

Rešenje su programi za mamu i bebu, koji podrazumevaju vežbanje i za mamu i za bebu i čija je velika prednost u tome što majke ne moraju da misle gde da ostave dete tokom vežbanja.

Za šta god se odlučite, nećete pogrešiti! Važno je samo da darujete sa ljubavlju i nema sumnje da ćete obradovati i bebu i roditelje!