Večita dilema kako smršati? Pokušavali ste sa raznim dijetama, ali sama pomisao da ste na dijeti vas periodično obeshrabri tako da brzo odustanete i vratite se starim navikama. Da li ste znali da postoje namirnice pomoću kojih ćete uspeti da istopite masne naslage? Naravno, nemojte očekivati da vaš problem bude rešen uz pomoć čarobnog štapića, jer priznaćete i masne naslage se nisu stvorile preko noći. Za sve je potrebno vreme. A kako biste imali što bolji rezultat potrebno je za početak da prihvatite i zavolite sebe. Da, baš u potpunosti da se zavolite takvi kakvi jeste.

Masne naslage nisu samo problem estetske prirode

Činjenica je da svi stavljamo akcenat na izgled i na odeću u koji ne uspevamo da se „uvučemo“- ali ne zaboravite da su nataložene masne naslage mnogo veći zdravsteni problem. Ukoliko imate nataložene masnoće posebno u predelu struka, stomaka i slabina i sami znate da se to definiše kao gojaznost. Istina, estetski momenat nije zanemarljiv, mada je zdravstveni momenat daleko ozbiljniji. Što više masnih naslaga to je više i celulita. Što znači da biste se otarasili celulita važno je da se otarasite masnih naslaga. Stoga nije ni čudo što se namirnice koje se vezuju za topljenje masnih naslaga često vezuju i za eliminisanje celulita.

Koje namirnice su dobre za topljenje masnih naslaga?

Postoje namirnice koje su nam na dohvat ruke i koje ne iziskuju velika finansijska sredstva kako bi dovele do zadivljujućih rezultata. u nastavku teksta ćemo se pozabaviti nekima od njih koje daju sjajne rezultate.

Jaja u borbi protiv masnih naslaga

Nekoliko puta nedeljno pojedite 3 jajeta. Jaja organizmu daju sitost, tako da nećete osećati glad. Osim toga dobićete neophordne proteine, sagorećete masne naslage i što je veoma bitno osećaćete se dobro. Ljudi najčešće izbegavaju žumanca zbog holesterola, ali ne zaboravite da celo jaje štiti zdravlje srca. Ukoliko doručkujete jaja veća verovatnoća je da nećete posegnuti za grickalicama jer ćete biti siti. Proteini iz jaja koji su visoko kvalitetni pospešuju metabolizam čak i dp 30% u satima nakon konzumacije.

Zeleni čaj provereno topi masne naslage

Zeleni čaj ne samo da je dobar jer smanjuje rizik od srčanih bolesti već se pokazao i kao idealan kada je u pitanju topljenje masnih naslaga. Pruža umerenu količinu kofeina, antioksidanasa i pospešuje sagorevanje masti u organizmu. Ukoliko pijete maksimalno 4 šolje zelenog čaja tokom dana to će vam doneti brojne zdravstvene benefite.

Jabukovo sirće za mršavljenje

Osim što je stari provereni narodni lek pomoću koga možete smršati, jabukovo sirće se pokazalo kao izuzetno delotvorno u topljenju masnih naslaga. Konzumacijom jabukovog sirćeta dolazi do smanjenja apetita a preporučuje se i ljudima koji imaju povišen šećer u krvi. Sirćetna kiselina povećava sagorevanje masti i njihovo skladištenje na stomaku. Dovoljno je da 2 puta dnevno u pola čaše vode sipate kašiku jabukovog sirćeta i to popijete pre obroka. Ubrzo ćete videti prve rezultate.

Šljive su idealno voće koje topi masne naslage

Šljive su izuzetno jeftino voće koje ćete lako naći na tržištu. Ubrzavaju metabolizam i daju osećaj sitosti. Istovremeno su odličan izvor pektina, odnosno vrste vlakana koja smanjuju masnoću jetre.

Ovsene pahuljice za ravan stomak

Ovsene pahuljice su se pokazale kao veoma dobre u topljenju masnih naslaga. Jačaju imunitet, snižavaju nivo holesterola u krvi i daju osećaj sitosti. A kada imate osećaj sitosti manja je verovatnoća da ćete posegnuti za grickalicama.

Đumbir je delotvoran u borbi protiv celulita

Đumbir se pokazao kao veoma delotvoran u borbi protiv celulita kao i u regulaciji šećera u krvi. S obzirom da sadrži jedinjenje džindžerol, koje podstiče varenje hrane i stimuliše pražnjenje creva, djumbir se smatra idealnim u topljenju masnih naslaga. Osim što ga možete konzumirati, preporučuju se i obloge od đumbira kojima se postiže značajan efekat. Dovoljno je da đumbir u prahu pomešate sa nekim eteričnim uljem, a zatim namažetepredeo stomaka i butina. Najbolje bi bilo da preko toga obmotate streč foliju kako bi efekat bio što bolji. Poželjno je da se istuširate toplom vodom pre ovog tretmana kako bi vam se pore što više otvorile.

Sve gore navedene namirnice su vrlo efikasne u topljenju masnih naslaga kao i u poboljšanju metabolizma. Uz sve ovo potrebno je unositi što više vode kako bi organizam ostao postao zdrav i otporan na taloženje masnih naslaga. I naravno, ne smete zaboraviti fizičku aktivnost. Dovoljno je svakodnevno da šetate ili da vozite bicikl kako biste ubrzo videli benefite za svoj organizam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here