Reiki je univerzalna životna energija koja se nalazi u svima nama i oko nas. Tokom života naša životna energija slabi usled stresnog načina života. Iz Univerzuma možemo upiti samo mali procenat energije ali putem Reiki tretmana taj procenat se penje na skoro 100%. Postoje mnoge divne prednosti Reikija. Reiki koristi energiju univerzuma da bi vas iscelio. Reiki je vrlo jednostavan proces, ali daje prilično duboke i jake efekte. Takav jednostavan koncept ima dalekosežne koristi. Nakon Reiki tretmana, osećate smirenost i odsustvo bilo kakve žurbe da stignete bilo gde. Osećate mir i svesnost.

Kroz Reiki Univerzum pokušava da vam pomogne da se oslobodite bilo kakvih problema koji vas mogu mučiti. Vraća vas u ravnotežu. Kada pričamo o ravnoteži, mislimo na mentalnu i emocionalnu ravnotežu, levu i desnu stranu mozga, mušku i žensku, označavajući stvari kao dobre ili loše, pozitivne ili negativne itd. Možda ćete se osećati energično, možda opušteno, možda ćete i da plačete. Sve zavisi šta je to što treba očistiti da bi mogli živeti ispunjen i srećan život. Reiki radi na svim nivoima svesti, fizičkom, emotivnom, duhovnom…

Mnogo je prednosti Reikija.

Evo nekih od njih:

1. Reiki vam pomaže da se osećate zdravije

Zamislite Reiki kao energiju koja puni vaše telo svetlošću i na taj način telo vraća u balans, u svoje prirodno stanje. Kada energija univerzuma teče kroz vas, sa sobom donosi isceljujuće moći. Ako patite od bolova u leđima, migrena, sindroma iritabilnog creva ili bilo koje druge takve komplikacije, Reiki vam može pomoći da smanjite svoje fizičke bolove. Podstiče vaš sistem da poboljšava vitalne funkcije vašeg tela (disanje, varenje i spavanje) tako da vaši fizički sistemi funkcionišu optimalno.

Da li ste znali da vam Reiki može pomoći da zaspite bolje, čak i ako se borite sa jutarnjom depresijom ili nesanicom? Što više budete spavali, imaćete sve više energije. Kad smo opušteni, bolje spavamo, naša tela se bolje isceljuju, razmišljamo jasnije i iskrenije se odnosimo jedni prema drugima. Klijenti često dožive duboko opuštanje tokom svog Reiki tretmana, a ponekad i zaspu.

2.Reiki vam pomaže da povratite fokus

Reiki vam pomaže da energija univerzuma proteče kroz vas. Što više energija teče kroz vaše telo, um i dušu, to više uklanja sve ono što vam ne služi za najveće dobro. Reiki dovodi u ravnotežu vaše čakre – centre duhovne moći u ljudskom telu. Kada se vaše čakre uravnoteže, počećete da se osećate kao da ste stekli novu perspektivu u životu. Sve će vam se činiti jasnijim – vaš život, neprijatnosti, karijera, sve.

Najbolje od svega, ovaj mentalni skok vam pomaže da vratite fokus u životu. Reiki pruža prostor gde možete biti više svesni šta se događa u vašem telu i umu. Da naučite da slušate svoje telo i donosite mudre odluke u vezi sa vašim zdravljem sa ovog mesta. Biti prisutniji znači da ste u svom telu, što vam pomaže da još više pristupite unutrašnjem znanju i mudrosti koje svi imamo!

Kada zaista shvatite važnost različitih aspekata vašeg života, možete im dati prioritet. Pravilno određivanje prioriteta pomaže vam da obavite stvari na kvalitetniji način. Jednom kada uđete u ovaj ciklus jasnoće, on će se održavati. Zamislite da imate nekoga ko će vas voditi kroz život uz energiju svemira i pomagati vam. Jednom kada naučite alate i tehnike, možete vežbati samoisceljenje.

3.Reiki vam pomaže da se oslobodite loše karme

Mislite na lošu karmu kao blokadu u vašem sistemu. Kada dođe do blokade arterije, protok krvi u srcu se smanjuje i to dovodi do zastoja srca. Slično tome, kada imate lošu karmu oko sebe, vaša energija može doći u klopku. Ovakvi prekidi protoka energije mogu se izraziti u različitim oblicima. Možda ćete se osećati razdraženo, potišteno ili čak primetiti fizički problem. Reiki vam može pomoći da očistite svoju karmu. Blokade može ukloniti Reiki terapeut. Reiki terapeut pokrenuće energiju svemira kroz sebe i vas očistiti od loše karme koja vas okružuje.

4.Reiki vam pomaže da uvećate obilje

Univerzum funkcioniše po vašoj volji. Ako mislite i verujete da zaslužujete sreću, onda vam univerzum daje upravo to. Ako verujete da ste rođeni da propadnete, tada će se i on složiti sa vama. Obilje i prosperitet biće vaši ako možete da usmerite energiju vere. Reiki tretman može vam pomoći da budete pozitivniji. Takođe možete da koristite energiju koju generiše Reiki da dodirnete stvari oko vas. Što ste više na vibraciji obilja više ćete ići u tom smeru.

5.Reiki vam pomaže da se osećate snažno

Reiki ima snažan smirujući efekat. Kad ste smireni, svesno prihvatate sve svoje mane i vrline. Da li znate šta to znači? Postajete samosvesni. Kada prestanete da se fokusirate na svoje nedostatke i počnete da radite na njima, postaćete više osnaženi. Beznađe izmiče jer sada možete preuzeti svoj život u svoje ruke. Možete upravljati njime na bilo koji način. Moć je u vašim rukama. Lakše donosite odluke, krećete u nove poduhvate jer vam je um čist i svež.

6.Reiki pomaže u oslobađanju od stresa

Stres je nusproizvod našeg brzog života. Od trenutka kada se probudite do trenutka kada zaspite, bombardovani ste sa više informacija nego što ih ikada možete podneti. Morate stati, sesti i opustiti se. Jedna od prednosti Reikija je ta što vam može pomoći da postignete duhovni mir, a to je mir na nivou duha. Zapravo, neke studije su pokazale da Reiki opušta ljude koji rade na poslovima pod velikim stresom.

7.Reiki vam pomaže u kreativnosti

Kancelarijski posao, reklame, vesti, tračevi, politika i svi aspekti modernog života koji privlače pažnju nastavljaju se. Nemamo vremena za sebe ni za kreativnost. Kreativnost proizilazi iz jasnoće uma i snage mašte. A tu smo na gubitku.Postizanje višeg nivoa mentalne usredsređenosti jedna je od najpoznatijih prednosti Reikija. Kada Reiki teče, taj protok isceljujuće energije uklanja sve vrste energetskih blokova u vašem umu i duhu kako bi vam pomogao da oslobodite svoju kreativnost. Pošto ste u povišenom energetskom stanju, možete bolje razmišljati, zamišljati i stvoriti novi čaroban svet oko sebe.

8.Reiki vam pomaže da stupite u kontakt sa svojom duhovnom stranom

Reiki tretmani često dovode do duhovnog rasta. Kad vas ne obuzimaju trivijalne svakodnevne brige, imate više mentalnog prostora da postavite važna pitanja. Želite da pronađete svrhu života.Ako dopustite Reikiju da vam pomogne, njegove tehnike će pomoći vašem duhu da bude u miru. Kad vam je duh u miru, osećate emocionalni spokoj koji nije lako poremetiti. Ova transformacija je neophodna ako tražite veću istinu. Ako želite da pronađete životnu svrhu, morate biti u miru sa sobom. Onda, otvarajući svoje duhovno oko onome što univerzum pokušava da vam saopšti, verovatnije je da ćete naći smisao svog postojanja.

9.Reiki pomaže u oporavku od bolesti

Reiki radi s energijom univerzuma. Reiki praktikant sve vidi u smislu energije. Dugogodišnja bolest može biti povezana sa poremećajem u vašem energetskom polju. Reiki bi vam mogao biti od koristi za vraćanje u ravnotežu. Pogledajte na ovaj način. Kada se um i duša izleče, telo ima veću verovatnoću da se izleči. Bolesti su često spoljašnji izraz energetskih poremećaja, a Reiki deluje u ravnoteži sa vašim lekarima da vam pomogne da ispravite poremećaje. Sve bolesti prvo počnu na energetskom pa tek onda na fizičkom nivou. Tokom tretmana vam se poboljšava disanje, rad srca i krvni pritisak. Disanje dublje i lakše je jedna od prvih stvari koja se dogodi tokom samotretmana ili tretmana primljenog od nekoga drugog. Kad bolje dišemo, naš se um prirodno smiruje.

I na kraju…

Lepota i vrednost Reikija je što je usmeren ka celoj osobi, umesto da cilja pojedinačne simptome. To može stvoriti duboka, često suptilna pomeranja iz dubine vašeg sopstvenog bića. Kako to izgleda? Tako što odjednom vidite svoje stanje iz sveže perspektive i u stanju ste da se sa njim nosite na pozitivniji način. Iz vas počinje da izvire mudrost za koju ste mislili da je ne posedujete.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here