Kada je u pitanju moda, velika je razlika između žena i muškaraca. Dok žene mogu provesti sate u potrazi za idealnim komadom odeće, velikom broju muškaraca je jedan od glavnih kriterijuma za kupovinu odeće komfor i udobnost.

Iako ne možemo osporiti da postoje i muškarci koji vole da budu obučeni po najnovijim modnim trendovima, najveći broj njih se odlučuje za one klasične komade koji se jednostavno kombinuju sa drugom odećom.

Odeća koji ispunjava navedene kriterijume su trenerke, pa nije ni čudo što su upravo one omiljeni odevni komad velikog dela muške populacije.

U nastavku teksta pročitajte zašto se muškarci najčešće odlučuju za trenerke i zašto su baš one neizostavni deo svakog muškog plakara. 

#1 Udobnost koju trenerke pružaju 

Komfor i udobnost koju trenerka pruža, kao i potpunu mogućnost pokreta, razlog je što se upravo ona nalazi na listi omiljene odeće svakog muškarca.

Farmerke, košulje, pantalone ili odelo koji su obavezni dress code na poslu su veoma često neudobni, napravljeni od grbih i krutih materijala i nelagodni za nošenje.

Iz tog razloga, čim se vrate sa posla, nakon 8 sati u odeći koja ih sputava, muškarci žele da se obuku u nešto sasvim suprotno – tu na scenu nastupaju gornji i donji delovi muških trenerki.

#2 Mogu se kombinovati sa drugim komadima odeće

Sa obzirom na to da su trenerke jedan od najpopularnijih komada odeće muškaraca, brojni dizajneri se bave kreacijom i izradom istih. Takođe, veliki broj novih brendova na tržištu bavi se isključivo proizvodnjom trenerki koje su postale pravi trend, kako kod mladih tako i kod onih malo starijih.

Sve je više mladih dizajnera koji biraju da njihova prva kolekcija garderobe bude upravo kolekcija trenerki, koje se mogu nositi u različitim prilikama.

Mogu se naći u različitim krojevima – kraće, duže, skroz široke ili uske, kao i sa normalnim ili spuštenim pojasom. Posebno su popularne takozvane baggy trenerke koje se nose spuštene na kukovima.

Dok su nekada trenerke mogle da se nađu najčešće samo u crnoj i sivoj boji, jednog kroja, danas različite boje i dizajn trenerki omogućavaju veliki broj različitih načina za njihovo kombinovanje.

Iako se najbolje slažu sa gornjim delom trenerke, danas na ulicama grada možete videti na prvi pogled spoj nespojivog – trenerke i sako ili kaput. Ova kombinacija sportske i elegantne odeće je popularna ne samo na našim prostorima već i u ostatku sveta.

#3 Kvalitetni materijali od kojih su trenerke napravljene

Najveći broj kvalitetnih trenerki napravljen je od pamuka. Pamuk je prirodan materijal koji najviše prija koži, ne izaziva iritacuju i osipe i pruža potpunu udobnost i pokretljivost. Mekan je na dodir, obezbežuje koži da diše i samim tim sprečava prekomerno znojenje.

zelena-trenerka-duks-muskarac
Pexels.com

Osim što su pamučne trenerke izuzetno pogodne za kožu, njihova velika prednost je i način održavanja. Sa obzirom na to da je pamuk izuzetno otporan i izdržljiv materijal, jednom kupljena trenerka trajaće godinama.

Može se prati na visokim temperaturama veliki broj puta – boja trenerke neće izbledeti, a kvalitet materijala će ostati nepromenjen.

#4 Trenerke su se vratile u modu

Trenerke su bile u modi 90-ih godina, međutim poslednjih godina vratile su se na široka vrata, pa ih često možemo videti na modnim pistama najvećih svetskih brendova.

Sa obzirom da je casual stil opet u modi, trenerke sa logotipom svetskih brendova sastavni su deo garderobera svake poznate ličnosti, a veoma često one su im prvi izbor kada je u pitanju pojavljivanje na nekom važnom događaju.

Na taj način oni odaju utisak osobe koja je istovremeno opuštena i sređena a da se za to nije preterano ni potrudila.

Na tržištu se mogu naći muške trenerke različitih cena. Od onih jeftinijih koje su pristupačne za svačiji džep, pa do brendiranih koje mogu koštati čak i nekoliko stotina evra. Možete ih pronaći u sportskim ali i u svim ostalim prodavnicama muške garderobe, kao i u online prodavnicama u kojim ih na jednostavan način možete poručiti.

#5 Mogu se nositi u različitim prilikama

Iako je osnovna namena trenerki nošenje prilikom treninga i bavljenja sportskim aktivnostima, danas se trenerke mogu nositi gotovo u svakoj prilici.

Tokom sportskih aktivnosti trenerke pružaju nesmetano kretanje, udobnost, a pamučni materijal od koga su napravljene omogućava koži da diše i smanjuje znojenje.

Bilo da idete u šetnju parkom, u tržni centar, na putovanje, izlet ili na druženje sa prijateljima – trenerka je prikladan komad odeće u kome ćete se najbolje i najopuštenije osećati. A to je valjda i cilj odevanja – da se osećate prijatno u svojoj koži.

Izležavanje po kući, gledanje filma ili serije, dok jedete omiljenu hranu gotovo ne može zvučati bolje. Kada na sve to dodate i nošenje trenerke, dobija se komfor koji je neprocenjiv.

Nadamo se da ste čitanjem ovog teksta shvatili sve prednosti muških trenerki da ćete se, ukoliko ne posedujete barem jednu, već danas zaputiti u kupovinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here