Hladno vreme je idealan period godine za sve filmove koje ste propustili a trebalo bi da ih pogledate. Zato se ušuškajte u svojoj omiljenoj fotelji i izaberite neke od filmova koji su baš po vašem ukusu. Neki od njih su nominovani za Oskara 2024, a možete ih pogledati na Netflixu, ali i drugim platformama. TV program često na svom repertoaru ima sjajne filmove, zato se udobno smestite i uživajte.

Society of the Snow ( La sociedad de la nieve)

Ovaj film je nominovan za najbolji međunarodni film i najbolju šminku, a da li će i dobiti oskara, videćemo na ovogodišnjoj dodeli koja se održava 10. marta u Dolby Theatre-u.

Film je režirao J.A Bayone a govori o stvarnom događaju iz 1972.godine i avionskoj nesreći u kojoj su akteri bili članovi muške ragbi ekipe iz Urugvaja. Avion se srušio u planinskom lancu Ande na putu do Čilea, a u toj nesreći poginulo je 45 putnika, dok je njih 29 preživelo. Preživeli putnici morali su da se snalaze u teškim uslovima iako su proglašeni mrtvim. Ipak, neki od njih su spašeni nakon 72 dana života u snežnim Andima.

American symphony

Ovaj film ostaće  zapamćen po najboljoj nominovanoj originalnoj pesmi za dodelu ovogodišnjeg Oskara, koju je slavni mizičar posvetio svojoj supruzi koja se čeli od raka. Pesma se zove It Newer Went Away, a radnja filma bazira se na dokumentarcu poznatog muzičara Johna Batistea koji se priprema za svoju simfoniju u Carnegie Hallu.

Maestro

Ovaj film ne smete propustiti, jer je za ovogodišnju dodelu Oskara 2024, nominovan za najbolji film, najbolji originalni scenario, najboljeg glavnog glumca, najbolju fotografiju, zvuk i šminku.

Glavni glumac koji je istovremeno i režiser je Bradley Cooper, a film priča priču o svim izazovima u svetu klasične muzike, kao i o potrazi sa nedostižnim savršenstvom, za kojim je tragao legendarni dirigent Leonard Bernstein.

El Conde

Ukoliko ste ljubitelj fotografije obavezno pogledajte ovaj film koji je nominovan za najbolju fotografiju. Radnja filma dešava se u mračnom podzemlju latinoameričkog grada u kome se radnja vrti oko zločina ali i oko plemenitih ljudskih osobina pa je ovaj film pun kontrasta i posvećen čileanskom diktatoru Augustu Pinochetu.

Rustin

Možda će ovaj film osvojiti Oskara za najboljeg glavnog glumca a film prati život američkog aktiviste za građanska prava Bayarda Rustina koji je pomogao Martinu Lutheru Kingu i drugima u organizaciji Marša na Washington 1963. godine i koji se u Americi borio protiv homofobije i rasizma. Film je zasnovan na stvarnim događajima a glavnog glumca igra Colma Domingo.

Argylle

Obavezno pratite pink TV program jer ćete na njemu moći da gledate ovako zanimljive filmove kao što je Argylle, koji govori o spisateljici detektivskih romana Ellie Conway (Bryce Dallas Howard), koja nailazi na probleme jer radnja njenog romana oslikava aktivnosti kriminalistog sindikata. Glavni glumci u ovom filmu su Dua Lipa, Henri Kavil, Semjuel Li Džekson i Džon Sina.

Madame Web

Jedan od najsvežijih filmova koji je premijerno prikazan 14. februara 2024.godine, govori o bolničarki Kasandri Web koja ima moć da predviđa budućnost. Njena misija je da pomogne mladim ženama da postanu Spider-woman i tako izbegnu negativca Ezekiel Simsa.

Glavna glumica je Dakota Džonson, a pored nje igraju i Sidni Svini, Adam Skot i Zosia Mamet.

Dune 2.deo

Dugo iščekivani drugi deo filma Dune (Dina) ugledaće svetlost dana prvog dana marta ove godine. Nakon prvog dela Dine, očekivanja su velika a prvi deo Dine je zasnovan na romanu iz 1965. Godine Frenka Herberta koji je za istoimeni roman nagrađen sa dve najpoznatije književne nagrade.

Nakon svetskog uspeha Dine, konačno možemo da uživamo u Dune 2.deo, Denija Vilneva koji sada prikazuje rat za planet Arakis, nakon što dolazi do ujedinjenja Fremena u večitom ratu protiv Harkonena.

Glavni glumci su Rebeka Ferguson, Stelan Skarsgord, Kristofer Volken, Ostin Batler  Zendeja i drugi.

Kung Fu Panda 4

Za sve mališane, tačno na dan žena stiže premijera nastavka popularnog crtaća Kung Fu Panda. Simpatični panda Po rešio je da preuzme titulu Duhovnog vođe Doline mira. Kako bi ostvario svoj cilj, moraće da pronađe novog Zmajskog ratnika i porazi negativku Kameleon.

Ukoliko ne volite premijere, pratite prva tv program i Kung Fu Panda uskoro stiže i na tv ekrane.

Furiosa

Ako vam se dopao “Pobesneli Max” obavezno pratite prednastavak istoimenog filma koji se zove Furiosa i govori o mladoj imperatorki Furiosi, koju igra Anja Tejlor-Džoy a koja se vraća u svoj dom, iz kojeg je oteta, još kad je bila dete, dok se istovremeno dva tiranina bore za vlast nad Citadelom. Ovakvi filmovi uvek su deo tv program a predviđamo da će biti jedan od gledanijih.

Verujemo da ćete izabrati film po svom ukusu i žanru koji najviše volite i zato pratite sve novosti iz sveta filma, koji će vas odvesti u drugu dimenziju interesantnih dešavanja zajedno sa junacima sa kojima ćete proživljavati njihove avanture i prolaziti kroz njihove neprilike i teške momente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here