Kada opremite novo ili renovirate postojeće kupatilo, za očekivati je da će ono imati isti izgled dugi niz godina. Što duže traje, govori da ste izabrali kvalitetne pločice, sanitarije i propratnu opremu, i to je odlično. Sa druge strane, pitate se, da li to znači da nema nikakvih novina i promena u kupatilu u skorijoj budućnosti? Naravno da ne. Veliki saveznik koji će vam omogućiti da uz mala ulaganja napravite velike promene jeste kupatilski aksesoar.

Zahvaljujući velikoj ponudi, danas imate šansu ne samo da često menjate izgled za svoje kupatilo, već imate mogućnost da to menjate u skladu sa godišnjim dobima, prema svom raspoloženju ili trendu koji trenutno dominira.

Prostirka za kupatilo

Jedan od detalja koji će odmah privući pažnju kada uđete u kupatilo je prostirka za kupatilo. Neko ih zove i tepih za kupatilo, kupatilske patosnice ili staze za kupatilo. Kako god da ih zovete one su veoma komforna i atraktivna rešenja. Ne samo da ulepšavaju prostor, čine ga udobnijim, naročito u zimskim mesecima kada su pločice mogu biti hladne, već i upijaju višak vlage kada se ista nađe na podu.

Prostirka za kupatilo može biti jednodelna ili iz više komada, što zavisi od same površine i veličine kupatila. Danas postoji veliki izbor boja i dezena, tako da vaše kupatilo možete urediti i osvežiti baš onako kako vi želite. Pored kružnih, tu si i četvorougane prostirke, prostirke nepravilnih oblika koje se uklapaju oko wc šolje ili stuba za lavabo. Što se tiče materijala, imate izbor od tekstilnih prostirki niskog ili visokog flora, preko gumiranih koje su veoma otporne na vlagu, sunđerastih, do takozvanih heklanih prostirki koje su napravljene industrijskim gustim tkanjem, pa su veoma otporne i dugotrajne.

Kupatilska zavesa

Ako nešto zna da dominira kupatilom, posebno ukoliko je nekog upečatljivog dizajna, onda je to kupatilska zavesa. O njenoj funkcionalsnosti suvišno je polemisati. Bez njih, nakon tuširanja nekih ljudi, u kupatilu bi bio potop. Prskanje i voda na sve strane, ubili bi svu lepotu i draž, a i sama sigurnost i bezbedno kretanje bi bili dovedeni u pitanje. Ne samo da štite, kupatilske zavese su i veoma lake za održavanje, čime omogućavaju visok nivo higijene u kupatilu.

Zahvaljujući ogromnoj ponudi, danas možete pronaći zavese za kupatilo najrazličitijih boja, dezena i dizajna. Sa druge strane, postoji ponuda kupatilskih zavesa različitih materijala. Pored veoma kvalitetnih tekstilnih zavesa, koje garantuju postojanost dezena, pranje u veš mašini i dugotrajno korišćenje, postoje i zavese od najlona, koje će poslužiti svrsi, ali će se nakon određenog vremena isprati boja, ili će dezen početi da bledi. Jednostavno rečeno, koliko para toliko muzike. Ono što je nesporno jeste širok izbor i mogućnost kupovine prema sopstvenim potrebama.

Guma za kadu

Tuširanje bez obzira koliko bilo lepo, prijatno i opuštajuće, može biti veoma nezgodno, ukoliko vam se pod kade kliže. Ovo je posebno izazovno kod dece koja se zaigraju u kadi, toliko da izgube kontrolu, kao i kod starijih osoba kod kojih je kretanje otežano, a refleksi usporeni. Kako bi bili sigurni da smo našim najosteljivijim ukućanima pružili jednaku šansu da uživaju u tuširanju kao i sebi, tu je guma za kadu. U pitanju je jedno veoma praktično i korisno rešenje, koje se postavlja na dno kade ili tuš kabine.

Guma za kadu je jednostavna za korišćenje. Dovoljno je da se postavi na pod, gde će se, zahvaljujući svojim gumenim jastučićima, vakumom zalepiti za dno kade i sprečiti proklizavanje i povređivanje. Takođe, možete je pronaći u različitim bojama, dezenima i dimenzijama, koje  pružaju bezbedno tuširanje i lepši izgled samog kupatila.

Peškiri za kupatilo

Zna biti nezgodno kada uđemo u kupatilo i kasno primetimo da u istom nema peškira. Svako dalje rešavanje situacije graniči se sa kreativnošću i snalažljivošću. Peškiri za kupatilo su nezamenjivi deo svakog kupatila, bez kojih teško možemo funkcionisati. Pored toga oni su i veoma bitan deo aksesoara čijim uparivanjem boja daju onaj krajnji, jedinstveni izgled vašeg kupatila. Veliki, mali, za kupanje, za ruke, šareni, jednobojni, mekani i mirišljavi, svi oni zajedno unose lepotu i toplinu u prostor u kome provodimo dobar deo svakog dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here