Doseg koji se ostvaruje u reklamiranju biznisa na osnovu interneta, pretraživača, društvenih mreža, kroz druge sajtove, ogroman je i može da pruži neverovatnu podršku kako na početku poslovanja, tako i onda kada postojite dug niz godina.

Bez obzira na to da li ste junior u svom poslu ili ste prisutni decenijama i poznati ste već po svom radu, imate izgrađen brend, prisustvo na internetu je neophodno u nekoliko vidova. Međutim, to nikako ne isključuje i druge opcije reklamiranja koje mogu da ostvare veoma značajne rezultate. 

Neki vidovi starog marketinga se i dalje koriste, jer su postojali sa razlogom i sa velikim razlogom i opstali. Njihovo korišćenje je dovoljno dobro da upoznate ljude sa svojom ponudom, da se predstavite okolini na početku, da navedete nove kupce i klijente ka sebi. Šta je to što bi trebalo da isprobate i tako uvećate rast svog biznisa?

Da li su flajeri dobar reklamni materijal?

Ako ste skorije bili u nekom većem gradu ili u takvom gradu već živite, onda je nemoguće da ste prošli kroz neku prometnu ulicu a da vam se flajeri nisu nudili kao ludi. Za hranu, garderobu, usluge popravke mobilnih telefona, tehnike, za prodaju nakita, naočara i tako dalje. Flajeri se dele naširoko i nadugačko. Zašto je to tako?

I pored svih načina oglašavanja biznisa, papir je još uvek nešto čemu se veruje i nešto što duže ostaje u rukama, vidljivo oku, nego što je to reklama na društvenoj mreži ili nekom sajtu. Osim toga, flajeri su odličan način da svoju okolinu upoznate sa svojim radom, ponudom koju imate ili sa nekom specijalnom ponudom u okviru svog poslovanja za koju želite da sazna što više ljudi. 

Prospekti za preglednost kompletnog poslovanja

Marketing se u velikoj meri sveo na posedovanje sajta sa datom kompletnom ponudom na njemu, te i profilima na društvenim mrežama gde se to detaljnije promoviše i opisuje. To je deo obaveznog reklamiranja i oglašavanja, ali je činjenica da još uvek ima ogroman broj ljudi koji nisu redovni korisnici interneta i njegovih mogućnosti, te ujedno ponuda treba da postoji i na papiru, iz razloga dužeg postojanja i dostupnosti, kao što smo napomenuli kada smo govorili o flajerima.

Prospekti su obavezan deo svakog marketinga. Ono što možete danas da iskombinujete jeste da ih imate u fizičkom obliku, odštampane, kao i u online obliku, tako da klijenti skeniraju određeni QR kod i odmah dobiju opciju za njihov pregled. Prospekt funkcioniše kao ogledalo vaše ponude, poslovanja i načina na koji se odnosite prema klijentima, postojećim i potencijalnim. Zato je važno da ih imate i da za njih zadužite nekoga ko će se kvalitetno baviti dizajnom, pa onda i konačnim oblikom, za šta je već zadužena štamparija Beograd, koja ima prilično dobru ponudu kvalitetnih štamparija sa dosta mogućnosti, tako da možete uvek pronaći šta vam je potrebno. 

Za kraj – vizitkarte

Ako ste iz sveta ozbiljnog biznisa, vizitkarte su nešto što od samog početka imate. Zašto? Svaka osoba ima svoj lični dokument, a za biznis je to vizitkarta i to je već dovoljno da znate zašto vam je potrebna, bez obzira na sve vidove marketinga koje upotrebljavate.