Danas gotovo da nema čoveka, a da ne poseduje pametni telefon. Postoji toliko puno stvari koje možete učiniti sa svojim omiljenim uređajem a da ih niste ni svesni. Međutim i oni imaju neke svoje slabe tačke. Najveći problemi kod njih su – brzo pražnjenje baterije, usporen rad uzrokovan velikim brojem pozadinskih aplikacija, podložnost oštećenjima. Uz sve slabosti i sve mane možemo se složiti da su nam pametni telefoni olakšali svakodnevne aktivnosti, bilo na poslu ili u kući.

Mi smo sastavili listu nekoliko brzih trikova za pametne telefone. Ovi trikovi su uglavnom za malo mlađe generacije, međutim, svako je više nego dobrodošao da pročita.

#1 Isklјučite aplikacije koje vam nisu potrebne.

Ako ste Android korisnik, morate biti svesni da u pozadini radi, pa oko “bezbroj” aplikacija. Android dolazi sa masom aplikacija različite namene, koje verovatno nikada nećete koristiti. Naravno, ove aplikacije nisu slučajno tu, ali su za većinu korisnika beskorisne, i samo troše bateriju bez ikakve potrebe. Obavezno proverite svoje pozadinske aplikacije i isklјučite one koje vam trenutno nisu potrebne.

PS: Ovo pravilo važi i za korisnike iPhona, tako da se ista stvar može primeniti i na ove telefone.

#2. Prebacite telefon u “Airplane Mode”, kako biste ga brže napunili

Prebacivanje telefona na „Airplane Mode“ smanjuje nepotreban rad, pretrage signala i na taj način omogućava vašem telefonu da se brže puni. Ovo je odličano rešenje ako već kasnite, a baterija je na izmaku. Najbolјi deo? Ovaj trik vredi za sve telefone.

PS: Još bolјe rešenje za brzo punjenje telefona je da ga potpuno isklјučite.

#3 Napravite fotografije u “rafalmom režimu”

Mali broj korisnika pametnih telefona svestan je činjenice da mogu snimiti više slika odjednom. Vrhunska karakteristika koja se zove „kontinuirani snimak“ ponegde i “rafalni režim” omogućava korisniku da snimi i do 20 snimaka u sekundi (broj snimaka varira od telefona do telefona).

Pritisnite i držite dugme za fotografisanje i moći ćete da pravite brze fotografije. Na kraju krajeva, 20 fotografija je puno bolјe od jedne kada želite da budete sigurni da je sa slikom sve u redu. Ova opcija će se pokazati vrlo korisnom ako ste recimo na koncertu i uspete da dođete do frontmena omiljenog benda, a imate svega trenutak vremena za savršenu fotku. Taj jedan trenutak doneće vam 20-ak slika od kojih možete izabrati jednu nabolju. Nije li to jedan od najbolјih trikova na pametnim telefonima?

#4 Koristite tastere za jačinu zvuka kao okidač, dok fotografišete jednom rukom

Korišćenje podrazumevanog dugmeta za slikanje koje se nalazi na ekranu vašeg pametnog telefona nije dobra opcija ako slikate jednom rukom. To će nesumnjivo dovesti do toga da fotografija izgleda „uzdrmano“ i zamućeno, jer će vam se ruka neminovno tresti tokom slikanja. U najgorim slučajevima može se desiti da vam telefon čak i isklizne iz ruke. Upotreba tastera za jačinu zvuka na telefonu kao dugmeta za slikanje pomoći će vam da snimite neuporedivo bolјe fotografije.

Selfi

#5 Pri snimanju video zapisa pokrijte mikrofon da biste snimili jasniji zvuk

Prekrivanjem mikrofona smanjićete nivo ambijentalne buke što će vam omogućiti da snimite mnogo oštriji i jasniji zvuk.

#6 Izbegavajte upotrebu telefona tokom punjenja.

Da li ste se ikad zapitali zašto proizvođači telefona prave tako kratke kablove za punjenje? Da li žele da uštede novac? Odgovor je ne. Oni jednostavno ne žele da koristite telefon tokom punjenja. Žele da obeshrabre ideju da se telefoni istovremeno pune i koriste, jer ovo u velikoj meri smanjuje životni vek baterije.

#7 Izbegnite oglase dok igrate igrice

Bilo koji oglas u aplikaciji može se izbeći uklјučivanjem avionskog režima ili isklјučivanjem internet veze. Dakle, isklјučivanjem mobilnih podataka ili Wi-Fi-ja možete izbeći dosadne oglase koji stalno prekidaju vašu igru.

Za oglase koji traju i nakon isklјučivanja Interneta jednostavno očistite keš-memoriju i uživajte u igri bez oglasa.

#8 Čuvajte novac, ličnu kartu, kartice u futroli za telefon

Silikonske futrole telefona, posebno one neprovidne, izuzeno su mesto za čuvanje vrednih predmeta, nešto kao zamena za novčanik. Pa, prilično je korisno za većinu momaka i devojaka koji ne žele da nose novčanik  sa sobom. Prednost je u tome što vam je telefon u današnje vreme uvek na oku, bukvalo su mnogo veće šanse da izgubite novčanik nego svoj telefon.

#9 Stavite telefon u plastičnu kesu za sendviče ako se nalazite na vlažnom mestu

Ako ste na moru ili negde drugde gde okolina nije pogodna za vaš pametni telefon, samo ga stavite u plastičnu kesu za sendviče.

Ništa se ne brinite, moći ćete u potpunosti da koristite svoj pametni telefon bez trgovanja njegovom sigurnošću. Ovo je veoma koristan trik ako nemate vodootporni pametni telefon.

#10 Ako ste na novom mestu, slikajte orijentir pomoću koga ćete kasnije pronaći svoj parkirani automobil

Ako posetite neko novo mesto, samo slikajte neku znamenitost u blizini koje ste parkirali automobil, nešto što će vas asocirati i pomoći vam da kasnije sa lakoćom pronađete svoje vozilo. Ako ste recimo na obeleženom parkingu obavezno slikajte broj parking mesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here