Naša kosa je jedan od najvažnijih aspekata našeg izgleda, a zdrava kosa može učiniti da se osećamo samopouzdano i lepo.

Međutim, uz stalnu izloženost zagađenju, jakim hemikalijama i toploti uređaja za oblikovanje, naša kosa ima tendenciju da izgubi svoj prirodni sjaj i postane beživotna i lomljiva. Tada na scenu stupaju profesionalni tretmani za kosu!

Tretmani za kosu ne samo da neguju i jačaju kosu, već pomažu i u popravljanju oštećenja uzrokovanih faktorima okoline i alatima za oblikovanje. U ovom članku ćemo razgovarati o najboljim tretmanima za kosu koji mogu pomoći da se vaša kosa pretvori u zdrave, raskošne pramenove!

Keratinsko ispravljanje

Keratinsko ravnanje, takođe poznato kao brazilsko ispravljanje, je popularan tretman za kosu koji pomaže u zaglađivanju i ispravljanju kovrdžave ili neposlušne kose koju je teško obuzdati.

Ovaj tretman uključuje nanošenje rastvora keratina na kosu, a zatim tretiranje toplotom. Keratin pomaže u restrukturiranju kose, čineći je glatkom i lakšom za rukovanje. Rezultati tretmana keratinskim ispravljanjem mogu trajati do šest meseci, u zavisnosti od toga koliko dobro održavate kosu.

Botoks za kosu

Ovo je tretman za kosu koji je stekao popularnost poslednjih godina zbog svoje sposobnosti da osveži i nahrani oštećenu kosu.

Tretman funkcioniše tako što se u pramenove kose ubrizgava posebna formula vitamina, aminokiselina i proteina kako bi se pomoglo oštećenoj kosi koja je bila izložena toplotnim stilizovanjima, hemijskim tretmanima i drugim štetnim faktorima.

Botoks za kosu može pomoći u smanjenju kovrdžanja, izglađivanju teksture kose i dodavanju sjaja kosi, dajući joj zdraviji i mlađi izgled.

Jedna od prednosti botoksa za kosu je da je to neinvazivan tretman koji ne uključuje upotrebu jakih hemikalija ili alata, a može trajati do 3-4 meseca!

Za razliku od tradicionalnih tretmana za ispravljanje kose koji koriste formaldehid ili druge jake hemikalije, botoks za kosu koristi prirodne sastojke koji su bezbedni i nežni za kosu. To znači da se tretman može koristiti na svim tipovima kose, uključujući obojenu i hemijski obrađenu kosu.

Tretman vrućim uljem

Ako imate suvu, oštećenu kosu, tretman vrućim uljem može učiniti čuda za vas!

Tretman vrućim uljem uključuje zagrevanje mešavine ulja, kao što su kokosovo ulje, maslinovo ulje i arganovo ulje, i nanošenje na kosu. Toplota pomaže uljima da prodru u dlaku, pružajući duboko kondicioniranje i ishranu kosi. Tretmani vrućim uljem mogu se raditi jednom nedeljno, a pomažu u vraćanju prirodnog sjaja i vlažnosti kose.

Tretman kože glave

Mnogi od nas imaju tendenciju da ignorišu zdravlje našeg vlasišta, što može dovesti do problema sa kosom kao što su perut, alopecija, opadanje kose i svrab.

pranje-kose-frizer
Pexels.com

Tretman skalpa uključuje upotrebu kombinacije eteričnih ulja i pilinga za kožu glave za čišćenje i ishranu vlasišta. Ovaj tretman pomaže u uklanjanju naslaga i otčepljivanju folikula dlake, promovišući zdrav rast kose.

Olaplex tretman

Ako redovno koristite alate za toplotno oblikovanje ili blanš za kosu, onda je Olaplex tretman za vas neophodan!

Olaplec je tretman u tri koraka koji pomaže u popravljanju građe kose koje su prekinute usled hemijskih tretmana i toplotnog stilizovanja. Ovaj tretman pomaže u obnavljanju snage kose i sprečavanju lomljenja, što ga čini popularnim izborom među profesionalcima za kosu.

Tretman proteinima

Proteini su neophodni za zdravlje naše kose, jer pomažu u izgradnji i jačanju vlasi.

Proteinski tretman uključuje nanošenje maske bogate proteinima na kosu, koja pomaže u obnavljanju prirodne snage kose i sprečavanju lomljenja. Ovaj tretman je posebno koristan za one sa slabom, lomljivom kosom.

Spa tretman za kosu

Spa tretman za kosu je sveobuhvatan tretman koji uključuje dubinsko kondicioniranje, masažu vlasišta i masku za kosu.

Ovaj tretman pomaže u vraćanju prirodne vlage i sjaja kosi, čineći je zdravom i mekanom. Spa tretmani za kosu su odličan način da se razmazite i svojoj kosi pružite preko potrebnu negu i pažnju koju zaslužuje!

Japansko ispravljanje kose

Japansko ravnanje, takođe poznato kao termička obnova, je hemijski tretman za kosu koji trajno ispravlja kosu!

Ovaj tretman podrazumeva nanošenje specijalnog rastvora na kosu, koji razbija prirodnu strukturu kose. Kosa se zatim pegla i nanosi neutralizujući rastvor da bi se učvrstio u novom obliku. Ovaj tretman može da traje i do šest meseci i idealan je za one sa kovrdžavom kosom koji žele ravnu frizuru koja je urednija.

Zdrava kosa zahteva doslednu negu i pažnju, a gore pomenuti tretmani za kosu mogu vam pomoći da postignete upravo to. Bilo da tražite način da izgladite kovrdžanje ili obnovite oštećene pramenove, postoji tretman za kosu koji može poboljšati lepotu vaše kose i vaš celokupni izgled podići na novi nivo, jer kosa je najlepši ukras!

Od ispravljanja keratinom do tretmana vrućim uljem, ovi tretmani su dizajnirani da neguju i ojačaju vašu kosu, podstičući zdrav rast i sprečavajući dalje oštećenje!

Naravno, pored povremenih tretmana, takođe je važno da se brinete o svojoj kosi na dnevnoj bazi. To znači da koristite nežne šampone i balzame, izbegavate preterano toplotno oblikovanje i štitite kosu od sunca i drugih faktora okoline. Uključujući ove tretmane i zdrave navike u svoju rutinu nege kose, možete postići zdrave i raskošne pramenove!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here