Potražnja za sigurnosnim vratima je sve veća, razlog tome je vreme u kome živimo, prosto ne možemo da budemo sigurni ko može da se nadje u našoj zgradi, više ne govorimo samo o provalnicima, već i o onima koji iz puste obesti, pijani, mogu da Vam polome ulazna vrata u stan. Takve sutuacije se svakodnevno dešavaju, svedoci smo toga ili svakodnevno slušamo o tome. Preostaje nam jedino da mi razmišljamo o adekvatnoj zaštiti, a sigurnosna vrata su za sigurno najadekvatnija zaštita ulaza u dom.

Lako ćemo odlučiti da je najveći stepen sigurnosti uz sigurnosna vrata, ali nije lako odlučiti se koja su pravi izbor i da li treba izabrati domaća i uzdati se u domaći kvalitet ili kineska koja su povoljnija, ili ipak izabrati turska za koja je najbolji odnos cene i kvaliteta. 

Prednosti ali i mane kineskih sigurnosnih vrata

Tržište sve više zatrpavaju sigurnosna vrata iz Kine, specifičnog su dizajna, pa ih je lako prepoznati i mnogi naši proizvodjači i trgovci se odlučuju da pored svojih vrata izlože i kineska sigurnosna vrata kako bi kupci imali veću mogućnost izbora. Oni koji godinama grade poziciju na tržištu neće tek tako rizikovati da ponudom vrata koja su nepouzdana i nekvalitetna kvare svoju reputaciju, što znači da su oni dobro proverili i poudanost i kvalitet kineskih sigurnosnih vrata, pa ih tek posle ponudili tržištu kao svoj proizvod. Njihov kvalitet odgovara ceni koja se za njih plaća, mada i to zavisi od modela, najosnovniji model sigurnosnih vrata koja se u ovom trenutku mogu naći na tržištu, gotovo sigurno je kineski.

Medjutim, taj osnovni model, takodje, zadovoljava kriterijume bezbednosti koji zavise od konstrukcije, ali i broja sigurnosnih ulaznih tačaka.  Najčešće se nalaze vrata debljine 6 mm, ona su samo za milimetar tanja od standardnih sigurnosnih vrata koja su na tržištu prepoznatljiva po kvalitetu.

Proizvodjači ih apsolutno približavaju našem tržištu, zato se i njihove dimenzije uklapaju u standardne veličine otvora koji se kod nas ostavljaju za sigurnosna vrata. Najveća mana kineskih sigurnosnih vrata je dizajn, medjutim, od ukusa zavisi, a ukusi su različiti, da li se ona stvarno neće dopasti većini. Izbor dezena i boja je veoma sužen, uglavnom  samo na braon i belu boju, to ih čini običnim, slično je i sa kvakama i šarkama koje su ili zlatne ili srebrne i zbog važe za najjednostavniju varijantu sigurnosnih vrata koju možete da nadjete u ponudi, za ugradnju u domu.

Turska sigurnosna vrata osvajaju tržište

Trenutno su kineska vrata zastupljenija na tržištu, ali ono što je primetno, u poslednje vreme turska sigurnosna vrata polako osvajaju naše tržište, tome najviše doprinosi odličan odnos cene i kvaliteta. Za njih važi da je unutrašnjost izradjena od čelične konstrukcije, ispunjena je presovanom kamenom vunom, zbog čega su odličan izolator buke, ali i toplote. Za turska sigurnosna vrata je karakteristično da su obložena medijapanom, iz tog razloga deluju vrlo dekorativno i to je jedna od njihovih velikih prednosti.

Turska sigurnosna vrata imaju specifičnu sigurnosnu bravu, to je sigurnosna kale brava, neki modeli imaju i po dve sigurnosne kala brave. One funkcionišu na principu leptir ključa koji i te kako olakšava zaključavanje iznutra i povećava bezbednost. Pored sigurnosne leptir brave, ova vrata imaju i klinove koji koji ulaze u štok vrata  i tako ih čine nesavladivom preprekom. Zbog svega ovoga turska sigurnosna vrata su jedan od najtraženijih modela na tržištu. 

Koje su preporuke?

Bavili smo se istraživanjem tržišta, kako bismo došli do što preciznijih podataka, da bi preporuka bila što uverljivija. Saznali smo  da je podjednako zastupljena prodaja i kineskih i turskih sigurnosnih vrata, da se kineska nameću kao izbor zbog odlične cene, a da su turska skuplja, ali se zbog toga dobija bolji odnos kvaliteta. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here