Mnogobrojne mogućnosti oglašavanja i obraćanja širokom auditorijumu koje donosi novo doba i moderne tehnologije, na planu mode deluje tako da pojedinac ne može izbeći barem delimičan uticaj aktuelnih trendova. U osnovi, modni trendovi kao takvi nisu nešto što bi zarad izgrađivanja ličnog modnog stila trebalo negirati, ali je potrebno naći balans između nekritičnog posmatranja aktuelnosti i sopstvenog ukusa, koji možda sasvim odudara od onoga što je proglašeno trenutno popularnim, a što je pri tome veoma promenljiva kategorija. Ukoliko težite ka autentičnosti i želite da izgradite i održite svoj lični stil, u redovima koji slede pročitajte više o savetima koji bi Vam u tome mogli pomoći.

Biti autentična i jedinstvena: Kako pronaći svoj sopstveni stil

Određivanje osnove garderobera

Svaki garderober bi trebalo da sadrži određene bazične komade koji bi trebalo da predstavljaju temelj različitim odevnim kombinacijama. To su oni vanvremenski odevni predmeti, koji imaju potencijal da uz različite dodatke budu adekvatni za različite prilike. Udobne klasične farmerke će tako uz patike i duks biti sjajne za kežual dnevni izgled, ukoliko ih kombinujemo sa salonkama i trendi majicom odlične za noćni izlazak, a uz dodatak sakoa imaćemo sasvim prikladan poslovni autfit. Nemojmo zaboraviti ni malu crnu haljinu, belu košulju, suknju jednostavnog kroja, jednobojnu rolku ili majicu i vuneni džemper. Upotpunjeni aksesoarima i adekvatnom obućom, ovi komadi će uvek pomoći da dođemo do rešenja kada biramo odevnu kombinaciju.

Biti autentična i jedinstvena: Kako pronaći svoj sopstveni stil

Komadi koji govore o nama

Postavivši osnovu garderobera, pređimo na naredni korak širenjem izbora odevnih predmeta u skladu sa sopstvenom ličnošću. To s jedne strane znači birati komade koji odgovaraju našem ukusu nevezano za modne trendove, a sa druge strane komade kojima šaljemo poruku o svojoj ličnosti. Kada biramo odevne predmete koji će predstavljati naš sopstveni zaštitni znak, odnosno ukoliko želimo da stavimo na njih lični pečat, veoma je efektno štampanje majica, koje predstavlja vrlo popularan trend za upotpunjavanje modnog izražaja. U domenu ličnog izražaja kroz odevanje je i odabir palete boja, te je preporuka da ukoliko preferirate određenu boju i smatrate da ona govori o Vama kao osobi, ne obraćate pažnju na to da li je ona trenutno in, već je svakako uključite u svoje odevanje.

Biti autentična i jedinstvena: Kako pronaći svoj sopstveni stil

Komadi koji nam idu u prilog

Pri obrazovanju jedinstvenog modnog stila, stavka koju ne bismo smeli da izostavimo je naša figura. Nevezano za to da li smo njome zadovoljni ili ne, naša figura zahteva od odeće da joj se prilagodi. Ukoliko težimo da po svaku cenu prilagodimo našu liniju tela odevnim predmetima koji nam se dopadaju ili predstavljaju trenutni modni hit, rezultat neće biti uvek onakav kakav bismo želeli da bude. Sastavljajući svoj garderober, prema tome, uzmite u obzir sve ono što smatrate svojim adutima i nedostacima, odnosno svoju građu i nađite sredinu, birajući krojeve i materijale koji će Vam ići u prilog.

Biti autentična i jedinstvena: Kako pronaći svoj sopstveni stil

Pristup modnim trendovima

Kao što je u ovom tekstu već rečeno, biti autentičan ne znači nužno potpuno odbaciti aktuelnosti na modnoj sceni. Modni trendovi nisu nešto što bismo označili kao neprijatelja jedinstvenog stila, već je potrebno pristupiti im ne odustajući od sopstvenog osećaja za lepo, kao ni od potrebe za sopstvenim ličnim izražajem. Prema tome, modnu scenu je svakako preporučljivo i na kraju krajeva zanimljivo pratiti, ali trendove valja birati i pri odabiru onih trendi komada koje želimo da implementiramo u svoje odevne kombinacije, ali ne zaboraviti upravo sebe.

Biti autentična i jedinstvena: Kako pronaći svoj sopstveni stil

Stara odeća i nove ideje

Činjenica je da se modni trendovi neretko ponavljaju, te se tako na modnoj sceni s vremena na vreme mogu prepoznati odevni predmeti koji su nekada bili popularni, a pojedini zapravo nikada nisu ni gubili na popularnosti. Nije zgoreg, prema tome, zaviriti u garderober svoje mame ili čak bake i na opšte zadovoljstvo uliti novi život nekom davno zaboravljenom komadu. Iznova su zanimljive antilop mini-suknje i maksi haljine sa otkrivenim ramenima, koje su bile hit sedamsedetih godina, te vezene tunike i bele bluze sa čipkom. Ovakvi komadi se mogu pronaći i u second-hand buticima, a nude ih takođe i popularni brendovi u novim kolekcijama. Ukoliko Vam se dopada neki od ovih predmeta, nemojte se ustručavati da ih uključite u svoj garderober i sigurno ćete biti zadovoljni novim idejnim rešenjima koja oni donose.

Modni trendovi ne predstavljaju pravilo i iskorak mimo njih, u smeru sopstvenog stila i ukusa, je nešto što je svakako poželjno. Pristupite modnim aktuelnostima kao i svemu u životu, sa snažnim osećajem sebe i sopstvene ličnosti i sigurno nećete pogrešiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here