Rent a car agencije postoje skoro koliko i automobili jer, po nekim istorijskim podacima, prvi automobil iznajmljen je davne 1904. godine. Ipak, čini se da im iz godine u godinu popularnost raste, tako da se danas mnogi odlučuju da se odreknu sopstvenog, a voze automobil neke od njih, jer im je to praktičnije i povoljnije.

Naravno, u eri interneta, svako ko želi da se bavi ovim poslom, mora da ima i svoj vebsajt. Ali, ono što mnoge od njih čini posebnim su blogovi na sajtu, iz kojih se mnogo toga može naučiti, i to ne samo na temu rentiranja, već i o samim automobilima, turizmu i istoriji automobilizma. Ukratko, za svakoga po nešto.

U želji da ih istaknemo i podstaknemo ih da rade još bolje, napravili smo listu od 10 najboljih blogova na sajtovima rent a car agencija na Balkanu.

#1. UNIRENT RENT A CAR

Blog za svaku pohvalu, kako po broju tekstova, tako i po njihovom kvalitetu. Ima svega pomenutog, tako da ćete na njemu sasvim sigurno pronaći mnogo novih informacija, ali i ideja za putovanja, saveta kako da sami uradite ponešto na svom automobilu, ili se zabaviti čitanjem tekstova o istoriji automobilizma. Sve na jednom mestu. Čestitamo!

#2. MENADŽER EXPRESS RENT A CAR

Blog koji je vrlo sličan prethodnom, kako po broju, tako i po kvalitetu tekstova. Tematski, veoma raznovrstan i zanimljiv. U pravo vreme, dobićete ideje za putovanja na festivale, ali i savete kako da odaberete najbolje gume za svoj automobil. Uživaćete čitajući, i usput učeći o mnogim temama koje interesuju sve zaljubljenike u četvorotočkaše.

#3. AUTORENT DOO

Još jedan iz plejade sjajnih blogova među kojima razlike skoro da nema, osim u uređenju samog vebsajta. Takođe, veoma raznovrstan i veoma svestran. Od toga kako da odaberete najbolji automobil za svoje potrebe, preko saveta za putovanje sa bebom, do saveta koji vas upozoravaju na mogućnost pucanja gume u skorije vreme. Zaista mnogo različitih tema na jednom mestu.

#4. RESPECTA RENT A CAR   

Evo jednog sjajnog bloga koji se nalazi na sajtu možda najpopularnije crnogorske rent a car agencije, pod nazivom – Upoznaj Crnu Goru. Kako mu samo ime kaže, bavi se pretežno turizmom, trudeći se da pritom pruži i mnogo korisnih informacija za putovanja po njihovoj lepoj državi. Rade to predano i veoma zanimljivo, na maternjem, ali i na engleskom jeziku.  Zaista, blog za respekt!

#5. MMS AUTORENT

U odnosu na prethodnike, broj tekstova na ovom odličnom blogu je nešto manji, ali ne i manje raznovrstan. Ovde ćete pronaći odgovore na najčešća pitanja u vezi sa iznajmljivanjem automobila, šta sve poneti ako putujete sa kućnim ljubimcima, ali i kako da rešite manje probleme sa automobilom koji vas mogu zadesiti na odmoru. Jedva čekamo da vidimo sledeće tekstove koji će, bez sumnje, biti podjednako zanimljivi.

#6. AUTOWILL RENT A CAR

Odličan hrvatski blog sa tekstovima na tri jezika: maternjem, engleskom i nemačkom. Podeljen je na tri dela, na novosti, savete i destinacije, tako da pokrivaju različite teme, zanimljive za sve grupe korisnika. Nema onoliko tekstova kao prethodnici, ali sasvim sigurno raste. Svaka čast!

#7. INEX LUX RENT A CAR

Sjajan blog niške rent a car agencije čija se jedna od poslovnica nalazi na aerodromu “Konstantin Veliki”, tako da sadrži i mnogo tekstova vezanih za letove sa ove vazdušne luke. Ali, tu su i saveti, tekstovi o turističkim destinacijama južnog dela Srbije, i još mnogo toga. Zaista, blog za svaku pohvalu.

#8. AR RENT A CAR

Još jedan odličan, domaći blog, raznovrsnog sadržaja. Tekstova ima manje nego kod prethodnika, ali ne zaostaju što se kvaliteta tiče. Najviše se bave upravo tematikom iznajmljivanja vozila, ali ima i tekstova vezanih za turizam, recimo šta bi obavezno trebalo posetiti ukoliko dolazite u Srbiju. Zanimljiv, koncizan i veoma korektan.

#9. DEUS RENT A CAR

Blog koji je dobro počeo, pa negde usput malo zastao. Verovatno ga je covid malo omeo, kao i mnoge druge. Ima priličan broj tekstova koji se bave tematikom iznajmljivanja krajnje profesionalno, tako da se nadamo da će nastaviti da bloguju o onome što rade najbolje.

#10. CAR PLUS RENT A CAR

I za kraj, jedan blog koji ima mnogo manje tekstova od ostalih, ali sa mnogo korisnih informacija. Neki od tekstova imaju čak i video klipove koji prate tekst. Zanimljiv i koristan za sada, a vreme će pokazati dokle će stići.

I to bi bilo to…

Nadamo se da vam je ovaj pregled blogova rent a car agencija bio zanimljiv. Nažalost, mnoge agencije zapostavljaju ovaj deo svojih sajtova, misleći da im blog nije potreban.

Mi mislimo da u tome greše, jer što više zanimljivih tekstova, veća je poseta vašem vebsajtu, a što je veća poseta, veća je i mogućnost da vas se korisnici sete, onda kada im zatreba iznajmljivanje automobila. Zato, ako ste jedan od vlasnika rent a car agencije, razmislite još jednom o tome – treba li vam blog? Mi mislimo da treba.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here