Google pay je nova usluga koja omogućava da se uz pomoć još jedna aplikacije na telefonu izvrši plaćanje svih računa, bez kartica, PIN kodova, potpisivanja računa ili gotovine.

Banke koriste internet u svakodnevnom poslovanju i osmislile su usluge koje olakšavaju klijentima pa da ne moraju da idu u banku i da apliciraju na standardan način. Jedna od njih je i usluga beskontaktnog plaćanja koja donosi velike prednosti i poboljšanja u odnosu na standardni sistem.

Google pay ne košta ništa, a donosi uštede

Neke od usluga banke naplaćuju, za neke je cena niža samo u promotivnom periodu, ali je Google pay apsolutno besplatan.

Na telefon se instalira Google wallet, aplikacija kao i svaka druga, besplatna i zauzima malo memorije. Prateći jednostavne korake se unose podaci sa platnih kartica pa se pravi njihova digitalna kopija, kao da ste svoje kartice stavili u telefon.

Banka ne naplaćuje ovu uslugu, ali mora da je odobri, tj. obavesti klijente da mogu da je koriste. Neke od njih čak nagrađuju korisnike i podstiču ovo sigurno, beskontaktno plaćanje putem promocija. Upravo je to jedan od načina kako korisnici zarađuju kroz uštede.

Google pay omogućava i da svaki račun platite tačno onoliko koliko bi to trebalo, nema kusura u malim apoenima i gubitka novca koji se gubi na zaokruživanje. Deluje bezazleno, ali se mesečno gubi i po nekoliko hiljada dinara upravo na ovakav način.

Najlakše je račun platiti telefonom

Aplikacija se jednostavno koristi, telefon se otključa, i prinese terminalu za beskontaktno plaćanje. Dovoljno je prisloniti prst za skeniranje i transakcija će biti verifikovana. Nemate potrebu da nosite novčanik, holder sa karticama ili nešto treće, samo je telefon dovoljan.

Osim toga, znatno se kraće vreme provodi na kasi i imate manje opterećenje da bezbedno odložite novac ili kartice.

Google pay minimizira šansu za zloupotrebu

Bilo da izgubite novčanik ili kartice, proći će vreme dok shvatite da više nisu uz vas. Sa telefonom je sasvim drugačija situacija, on se teško gubi, a u svom sistemu ima brojne stepene zaštite koje se teško zaobilaze. 

Neke od njih su šablonsko otključavanje telefona, skeniranje prsta ili lica kao način verifikovanja i plaćanje bez PIN koda samo kod novčanih transakcija nižih iznosa  i koje se ne događaju uzastopno…a to je tek početak zaštite koju Google pay može da ponudi.

Proći će vreme pre nego što lopovi uopšte uspeju da pristupe telefonu, a do tada vi ćete primetiti krađu i prijaviti ga banci da bi blokirala kartice.

Upoznajte se sa najnovijim sistemom plaćanja. Google pay funkcioniše i na pametnim satovima, usluga je besplatna i dostupna svima. Ona olakšava svaku transakciju, isključuje nošenje bilo kakvih fizičkih potvrda za plaćanje, a bezbednija je nego transakcije na druge načine.

Klijenti pored elektronskog pristupa računu, usluge online otvaranja i kontrole troškova, sada mogu i da beskontaktno plaćaju samo sa telefonom. To nas navodi na razmišljanje šta će nam to bankarski sektor doneti novo u godinama koje slede. Sigurno je da će se nastaviti sa dobrom politikom približavanja bankarskih usluga većoj grupi klijenata i to na obostrano zadovoljstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here