Sigurno vam je već poznato da su azijske lepotice prepoznatljive po svojoj lepoti svuda u svetu. Postavile su visok standard kada su mladolikost i sjaj lica u pitanju, što je uočljivo kada sagledamo fotografije majki i ćerki. Iako postoji određena razlika među njima, majke ipak uspešno održavaju mladolikost svog lica, koje je blistavo i bez bora. 

U čemu je tajna? Da li je u pitanju konzumiranje više tečnosti, pravilna ishrana ili azijske žene jednostavno mogu biti zahvalne svojoj genetici. Međutim, tajna je jasna i jednostavna – adekvatna nega kože. 

Koreanke posvećuju dosta pažnje negi tela, jer teže da imaju besprekornu i blistavu kožu, te iz tog razloga ulažu u kvalitetne preparate za lice. Ukoliko je koža nezdrava, sa bubuljicama, aknama i drugim sličnim problemima, to neće moći da prekrije nijedan puder. 

Svaka žena može sebi obezbediti koreansku negu lica i pravi spa centar u svom domu. Biće potrebno odvojiti više vremena nego obično, ali rezultati će biti odlični. Više nećete morati da svoje lice prekrivate šminkom, jer će ono biti blistavo bez nje. Stoga vam otkrivamo 7 tajni istočnjačkih lepotica za negu vašeg lica. 

Duplo čišćenje

Azijske dame čak 2 puta čiste svoje lice pred spavanje, što je neuobičajeno za naše područje. Najpre koriste sredstvo za skidanje šminke na bazi ulja, kojim se uklanjaju nečistoće i sebum nastali zbog pudera. Zatim sledim sredstvo za skidanje šminke, ali na bazi vode, kojim se čisti drugi vid nečistoća, kao što su sitni ostaci, koje prvi čistač nije uspeo ukloniti.  

Piling 

Ne mora se primenjivati svake večeri, već bi ga bilo dobro uvrstiti 2 puta u toku nedeljne rutine, što je zlatni standard svih koreanskih lepotica. Nije neophodno u potpunosti raditi piling lica, već se usredsrediti samo na one zone gde su vidljive pore i mitiseri, kao što su predeli oko nosa i obraza. 

Piling od tamnog šećera, pirinčanog vina i biljnih ekstrakata će, uklanjanjem odumrlih ćelija, učiniti da koža zablista, te će takvo lice biti spremno za hranljive sastojke narednih preparata koje planirate iskoristiti u svojoj negi. 

Hidratacija

Kada je koža temeljno očišćena, ona je spremna da bude hidrirana, što joj pruža brži oporavak tokom noći. Postoji više koraka među kojima je svaki od njih važan jer ima svoju svhu. Najpre počnite sa hidrirajućim tonikom da biste temeljno očistili lice i omogućili mu da što bolje upije sledeće hranljive sastojke.

Koreanska kozmetika ne može se zamisliti bez esencija – preparata koji regenerišu kožu, a koji pritom pružaju anti age efekat. Oni se koriste nakon tonika, u slučaju da imate određeni kožni problem, kao što su pore, akne, bore ili pigmentacije. Zavisno od potreba vaše kože, odabraćete i proizvod koji će joj odgovarati, a to su ampule, buster ili serum za lice

Sheet maska

Proizvod koreanske kozmetike, koji je postao veoma popularan u celom svetu jesu upravo sheet maske, napravljene od platna. Njihov efekat se vidi odmah po završetku tretmana, tako da u svom domu možete napraviti pravi spa prostor. Dovoljno ju je držati na licu do 20 minuta. 

Specifična je po specijalnoj teksturi i produženim dejstvom koji omogućavaju licu da upije što više hranljivih sastojaka. U slučaju da imate više slobodnog vremena, možete probati da sami napravite prirodnu masku za lice kod kuće, koja će vaše lice detaljno očistiti i hidrirati, ukoliko je pripremite na pravi način.

Krema za predeo oko očiju

Mnogi zanemare korišćenje ovog preparata u svojoj rutini nege lica, što je prva greška, dok se druga tiče načina nanošenja kreme – ona se ne razmazuje, već nežno utapkava. Kada se redovno primenjuje krema za bore oko očiju, vremenom dolazi do eliminisanja podočnjaka, nadutosti i bora. 

Krema sa zaštitnim faktorom

Sledeća važna stvar kada je reč o negi lica jeste upotreba kreme sa zaštitnim faktorom. Koreanke ne koriste ovaj proizvod samo zbog ljubavi ka svetlijem tenu, već i da bi svoje lice uspešno zaštitile od štetnog UV zračenja. 

Koreanke na kraju svakog rituala nege lica nanose ovu kremu, koju je važno koristiti kako tokom zimskih, tako i za vreme letnjih dana. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here