Ponuda sportova u svetskim i domaćim kladionicama je svakim danom sve veća, a mnogi su zapazili da se poslednjih godina među mogućnostima za klađenje nalaze i događaji iz različitih eSportova. Oni su u velikoj ekspanziji što se tiče gledanosti i popularnosti širom sveta, a otvaranje dva specijalizovana kanala samo za eSport i u našoj zemlji dovoljno govori o tome. O njima se priča kao o pravim sportovima, a u nekim zemljama su već i dobili status sporta.

Sve ovo je uticalo i da se klađenje na ove sportove polako širi čak i među onima koji su se isključivo kladili na sportove kao što su fudbal ili tenis. Dinamika i interesantnost različitih eSportova doveli su mnoge kladioničare u njihov tabor tako da je sada teško naći klasičnu ili online kladionicu kao što je Superbet, a da nema ove igre u ponudi. Štaviše, došlo se i do toga da su krenule da se otvaraju kladionice koje su se isključivo specijalizovale za eSportove, i koje u svojoj ponudi ni nemaju bilo kakve druge događaje.

Klađenje ne eSportove je u priličnoj meri slično klađenju na druge sportove. Naravno, postoje druge vrste opklada, ali je sistem isti – vi se odlučujete za ono što smatrate da će vam doneti dobitak, uplaćujete tiket, a onda pratite igru. A ako govorimo o tome koje su to mogućnosti za opklade, onda tu pričamo o tome ko će, na primer prvi postići pogodak u nekoj igri, koji tim će pobediti u toj igri, ili ko će biti konačni pobednik u određenom meču. Takođe, možete se kladiti i na to da će u nekom meču biti nerešen rezultat. Ono što jeste razlika u odnosu na “klasično” klađenje je što se možete kladiti i prognozirati ko će prvi ubiti protivnika, a ova vrsta opklade je rezervisana za određeni tip video igara.

Kada su u pitanju kvote, one se razlikuju od igre do igre, i od markera do markera baš kao što je to slučaj i kod drugih sportova. Na svaki pojedinačni meč postoji dosta opcija za klađenje, te ne bi trebalo da brinete o tome da li ćete moći da izaberete onu opciju za koju ćete ste u tom trenutku sigurni da vam može doneti dobru zaradu. Stoga na vama ostaje koje ćete igre i opcije da izaberete, a kao i kod drugih događaja, i ovde je potrebno da budete upućeni, i da pratite dešavanja oko eSporta na koji se kladite. Pre svakog klađenja potrebno je da se malo informišete o timu i igračima koji se u njemu nalaze, o formi u kojoj su trenutno, o protivnicima, kao i o kontekstu samog meča u okviru turnira. Sve su to faktori koji mogu uticati na konačan ishod vaše opklade, pa nemojte smatrati da je vreme uloženo u njihovo ispitivanje uzaludno. Dakle, nakon što ste dobro upoznali sa igrom na koju se kladite, proverite da li se sastav tima na koji se kladite nedavno promenio odnosno da li je neki novi igrač došao u tim. To može uticati na njihove trenutne igre jer se može desiti da se još nisu “uklopili” kao ekipa. Takođe, pratite i vesti oko timova baš kao što to radite i za fudbalske i košarkaške klubove jer se može desiti da je bilo nekih razmirica u određenom timu zbog kojeg je on sada u lošoj formi.

Ako pričamo o nekoj generalnoj taktici i načinu na koji ćete se kladiti, tu nema puno razlike u odnosu na neke druge događaje. Prikupite što više informacija, imajte dobru motivaciju, ali i pratite svoj instinkt. Nemojte dozvoliti da vas dobri rezultati ponesu, ali nemojte sebi dopustiti i da vas loši rezultati navedu da sve više i više ulažete u neki tim. I ovde je potrebno znati kada je vreme da se prekine, i da se napravi pauza kako ne biste upali u bespotrebne finansijske probleme.

Bezbednost i sigurnost klađenja na eSportove je ista kao i kod klađenja na bilo koje druge sportove. I ova oblast je podložna istoj regulativi kao i drugo klasično i online klađenje, te ne bi trebalo da imate bilo kakve rezerve spram klađenja na neki od eSportova. Na vama je samo da dobro proučite gde želite da uplatite vaš tiket, odnosno da se vodite određenim korisnim savetima kada je u pitanju izbor sigurne kladionice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here