Ukoliko ste vlasnik lokala pored koga prolazi veliki broj ljudi, benefiti prazničnog dekorisanja izloga su raznovrsni. Osim toga što ćete osvežiti spoljašnji deo svog lokala, sezonskim ukrašavanjem ćete ujedno dati do znanja svim korisnicima da mislite o aktuelnim dešavanjima ili modnim trendovima. Dekorisanje izloga u novogodišnjem duhu se samim tim može pozitivno odraziti na poslovni promet, ali i na profit, odnosno održivost poslovanja. Zato pročitajte narednu listu interesantnih ideja uz pomoć kojih ćete vrlo lako transformisati svoj izlog.

Zalepite novogodišnje nalepnice na izlog

Praznično dekorisanje izloga možete započeti lepljenjem raznolikih stikera. Lista novogodišnjih nalepnica se uglavnom sastoji od jelkica, Deda Mraza i predivnih novogodišnjih čestitki, a vi se potrudite da pronađete još neke kreativne dizajne. Primera radi, to mogu biti veliki irvasi, ukrasna zvonca ili stabla jelke. Nalepnice za izlog su karakteristične po dugovečnosti, fleksibilnosti i kvalitetu štampe, tako da bi vrlo lako mogle postati standardni deo dekora za spoljašnji deo vašeg lokala. Razmislite o tome.

Postavite jelku u izlog

Novogodišnja jelka je neizostavni element praznične dekoracije, tako da bi ukrašavanje izloga moralo započeti od postavljanja ovog detalja. Kako se u izlogu uglavnom nalaze promotivni ili najprodavaniji proizvodi, savetujemo da nabavite jelku manjih dimenzija (ili da iskoristite samo jedan deo veće jelke). Radi testiranja postavite jelku na svaku poziciju u izlogu, te ustanovite na kom se to mestu ona najbolje uklapa. Kao alternativa za jelku mogu poslužiti i ukrasne srme. Njih možete postaviti pri dnu izloga tako da na svojevrsni način formiraju linearnu jelku. Kada govorimo o ukrašavanju, potrudite se da odaberete unikatne ukrase.

Koristite jednobojne ili brendirane ukrase

Što se tiče samih ukrasa za jelku, verujemo da će kupovina jednobojnih (crvenih, crnih ili zlatnih) biti najpraktičnije rešenje. Međutim, jedinstven način za ukrašavanje novogodišnje jelke može biti i postavljanje brendiranih ukrasa, odnosno dekora u bojama vašeg logotipa. Ovakvom strategijom ćete zasigurno privući pažnju mnogih prolaznika. Naravno, ono što se podrazumeva, jeste da budete potpuno autentični. Ne preuzimajte ideje od konkurencije, jer se time praktično ništa ne postiže.

Ime lokala od konca, lepka i ukrasa za jelku

Ukrase za jelku takođe možete postaviti i pri vrhu samog izloga, tako da prolaznici stiču utisak da isti levitiraju. Na svakom se može pronaći po jedno slovo naziva vaše radnje, tako da se sleva nadesno formira ime lokala. Za postavljanje vam je, pored ukrasa i markera, potreban dugačak konac (po mogućstvu što svetlije nijanse, kako bi delovao prozirno) i nešto malo lepka.

Pokloni ispod jelke

Ukrašavanje novogodišnje jelke jednostavno neće biti potpuno ukoliko se u njenom podnožju ne pronađu kutije sa poklonima. Dekoraciju možete napraviti uz pomoć starih kutija od patika, ukrašenim tako da predstavljaju upakovane poklone. Ovo može biti važan deo vaše marketinške strategije, jer ćete ispod jelke ujedno moći da postavite najnoviju kolekciju artikala ili proizvode na sniženjima, sugerišući da je cena pravi poklon. Potrudite se da budete maštoviti, te da iskoristite novogodišnju euforiju prolaznika. Pažnju im vrlo lako možete provući i rasvetnim uređajima.

Postavite lampice u izlog

Novogodišnje lampice su standardni detalj prazničnih dekoracija, tako da ih ne bi trebalo zaobići. Njih možete postaviti na jelku, tako da simpatično smenjivanje boja upotpuni dekoraciju prazničnog drveta. Osim toga, šarenolike lampice takođe možete pozicionirati i na ivicama ili oko samog izloga. Kako bi vaš izlog okupirao pažnju svakog noćnog pešaka, novogodišnju rasvetu upotpunite postavljanjem RGB traka ili diodnih lampica.

Nabavite veštački sneg

Veštački sneg može biti jedinstveno rešenje za novogodišnje stablo ili donji deo izloga lokala. U slobodnoj prodaji se može naići na veliki broj oblika i veličina veštačkog snega, tako da bi trebalo dobro istražiti ponudu. Međutim, vredi napomenuti da će vam pored kupovine ujedno biti dostupna i opcija pravljenja veštačkog snega uz pomoć mrvljenja stiropora. Veštački sneg možete kombinovati sa ledenicama ili dekorativnim štapovima, kako bi finalni izgled bio maksimalno upečatljiv.

Još nekoliko ideja

Evo još par interesantnih predloga za novogodišnje ukrašavanje izloga:

  • Zalepite novogodišnje čarape na izlog.
  • Dodajte šišarke.
  • Svećice – Ovo je odličan dodatak novogodišnjim sijalicama. Potrudite se da nabavite zatvorene sveće (kućice sa svećicama).
  • Čoko-dekori – Kupite čokoladne zečiće ili čokoladna jaja i postavite ih u vozić ili u sanke.
  • Dekori za hrišćanske praznike – Postavite slamu, grančice badnjaka, orahe ili pšenicu na posebnoj polici.

Dekorisanje izloga u novogodišnjem duhu ima puno prednosti, dok je čitav proces protkan zabavom i prazničnom euforijom. Nadamo se da će vas lista naših predloga inspirisati za unikatno dekorisanje lica i naličja vašeg lokala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here