Posvećivanje pažnje svojoj svakodnevnici, kako u pogledu navika, aktivnosti i rutina, tako i sa značajnim osvrtom koji svaki korak ima na zdravlje i fizički izgled, odlična je preventiva brojnim tegobama. Redovni i kontrolni pregledi, zdrava ishrana, fizička aktivnost i stomatolog kao adresa koja se posećuje bez odlaganja, samo su deo zdravih navika koje ne treba preskakati. 

Briga o sebi u domenu pravilne ishrane i fizičke aktivnosti za zadovoljstvo fizičkim izgledom, ali i poseta kozmetičara, kao i odlazak kod stomatologa, deo su sjajnih odluka koje će spojiti lepo i korisno – sjajan izgled i vitalan organizam. Zbog toga je izrazito bitno razvijati svest o navikama koje održavaju zdravlje, stvaraju prevenciju brojnim problemima i eliminišu pojavu različitih tegoba. 

U zdravom telu zdrav duh – fizička aktivnost i pravilna ishrana

Unos zdravih namirnica u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću, način su da zaista u zdravom telu bude zdrav duh, kao i da se eliminiše višak kilograma i stvori osećaj zadovoljstva sobom. Psihološko stanje je veoma važno za svakodnevnicu, zbog čega je najvažnije razvijati vedar i pozitivan duh, a veliki doprinos tome ima i sam fizički izgled. 

Unos vitamina, minerala, proteina i aminokiselina uz voće, povrće, meso, umereno mlečne proizvode i slično, način je da ishrana bude pravilna i izbalansirana. Zdrave navike pogoduju i čistoći zuba, pa na taj način nećete toliko često pretraživati na internetu stomatoloska ordinacija. Beograd iako ih ima u širokom dijapazonu, potrudite se da vi prvo vodite redovnu oralnu higijenu, kako ne biste odlazili kod zubara zbog kvara zuba, koji je nestao uglavnom vašim nemarom, tj. konzumiranjem nezdrave hrane i neredovnim pranjem zuba. Ipak, bilo bi dobro da preventivno posećujete stomatologa na svakih 6 meseci. Uz to, redovno vežbanje u teretani, kod kuće ili u skladu sa slobodnim vremenom bar lagana šetnja, učiniće da se ojača imunitet, eliminiše višak kalorija i stvori izdržljiv organizam. 

Evo nekih dodatnih saveta za lep i zdrav osmeh:

  • izbacite šećere, a ubacite u jelovnik što više voća (jabuka, borovnica, jagode, bostan…)
  • redovno perite zube, što znači ujutru, uveče i nakon obroka
  • ne pijte previše hladne ili previše tople napitke

Redovna poseta na adresi stomatolog – za blistav i čist osmeh

Održavanje čistoće zuba nenadmašan je način za negovanje zdravlja, kao i sjajnog fizičkog izgleda. Stomatolog je iskusni zubni lekar, profesionalac i stručnjak koji ima sposobnosti da učini osmeh trajno belim, zdravim i potpuno čistim. Najvažniji korak u negovanju zdravog osmeha, jeste da se razvije svest koliko je stomatolog važan za očuvanje prirodnih, odnosno stalnih zuba. Navika odlaska kod zubara razvija se još u najranijem detinjstvu, jer je preventiva veoma važna za zdravlje. Kada se ustanovi i najmanja tačka na zubu, njeno otklanjanje je brzo i lako u poređenju sa ispucalom gleđi, delu ili kompletnom strukturom do korena. Stoga, kada primetite neke promene na svojim zubima, ne oklevajte da vaš izbor bude stomatoloska ordinacija. Beograd će vam sigurno pružiti zubara po vašoj meri!

Na stepen zadovoljstva sopstvenim fizičkim izgledom u velikoj meri utiče i stanje zuba i osmeh se mora nositi sa srećom i ponosom. Stomatolog će učiniti čudo u slučaju da postoji potreba za popravkama – tu su bele plombe, dok se procedure izbeljivanja zuba vrše inovativnim i bezbolnim tehnologijama. Dodatno, u situacijama kada je potrebno ugraditi implantate jer su stalni zubi znatno oštećeni, savremene tehnike realizuju se vrlo brzo, lako i bez bola i neprijatnosti. Zbog toga je stomatolog adresa koja je nezaobilazna u detinjstvu, periodu odrastanja, ali i zrelom dobu. 

Briga o sebi u svakom domenu fizičkog izgleda, vitalnosti organizma i pravilnih navika, način je da se održi snažan imunitet, zdravlje i zadovoljstvo koje sveukupno nema cenu. Stomatolog je važan deo tog zadovoljstva, jer pruža blistavost, čistoću i potrebnu negu zuba. Svi znaju da je osmeh ono što krasi lice i stvara sliku o kompletnom izgledu, a istovremeno je i činilac zdravlja kojem treba posvetiti pažnju, vreme i trud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here