Agencije za čišćenje sve su veća potreba savremenog čoveka, jer je sve manje vremena za neke svakodnevne obavezne aktivnosti, koje hteli ne hteli ne možemo da preskočimo. Jedna od njih je čišćenje i održavanje prostora gde boravimo, kako stambenog prostora doma ili poslovnog prostora, magacina i drugih prostorija. Čistoća je važna pre svega zbog zdravlja i sprečavanja zaraze i infekcija, ali i zbog jasnijih i sređenijih misli i funkcionisanja.

Na žalost većina ljudi mnogo radi i ne stiže da se bavi kompletnim sređivanjem kuće gde žive a to je neophodno na redovnom nivou. Vikend se često takođe provodi na poslu ili je preko potreban za odmor pa većina nas nema snage za generalno čišćenje.

Pitanje je kako rešiti ovaj problem posebno kada neki od nas imaju ne samo svoj dom za čišćenje već i poslovne prostore ili apartmane koje izdaju i druge objekte koji se takođe moraju održavati.

Kako nam agencije za čišćenje štede vreme i novac?

Agencije za čišćenje nam mogu biti od i te kako velike koristi. Na prvom mestu zato što nam je za samo čišćenje neretko potrebno nekoliko sati, a ako imamo više objekata onda i ceo dan, a večina nas jednostavno nema snage i vremena za tako nešto. Čak i da imamo vreme, nakon čišćenja ne ostaje nam volje za druge stvari u životu kao i vreme za najmilije i odmor, što je ipak dragocenije, pa je veoma korisno imati pouzdanu agenciju za čišćenje koja će nas bar malo zameniti i odraditi jedan važan deo posla umesto nas.

Gde naći pouzdanu agenciju za čišćenje?

Načina ima mnogo, od preporuke bliske osobe kojoj verujete, što je i najdragocenij način, do oglasa i Gugla, gde možete dobiti dragocene informacije. Najjednostavniji način je da pitate ljude iz svog okruženja da li imaju nekoga da vam preporuče i da to bude agencija za čišćenje koja je pouzdana i proverena i koja će posao uraditi kvalitetno i u dogovoreno vreme.

Ukoliko, ipak nemate nikoga da vam preporuči agencije za čišćenje, ostaje vam Gugl pretraživač i malo strpljenja da proučite usluge i recenzije koje imaju.

Važno je da proverite koje tačno usluge nude agencije za čišćenje, da li nude usluge koje vama trebaju i da li su otvoreni za prilagođene pakete usluga koje kreirate po svojim željama.

Kvalitet usluga na prvom mestu

Bez obzira na opcije i mogućnosti, kvalitetno očišćen objekat je najvažnija stavka koju biste trebali da razmotrite. Bez obzira na sijaset mogućnosti i opcija, ukoliko su same usluge na niskom nivou tada ćete samo baciti novac i što je još gore ponovo morati da radite sami ili da angažujete novu agenciju za čišćenje.

Iako ne možete znati na koji način rade agencije za čišćenje koju ste pronašli, preporučujemo da pročitate iskustva i recenzije za tu firmu i zakažete neku manu uslugu kako biste videli kakav je kvalitet usluga na licu mesta.

Ukoliko budete zadovoljni možete ih redovno angažovati za čišćenje stana ili apartmana.

Mogućnosti i usluge koje nude agencije za čišćenje

Agencije za čiščenje sve više idu u korak s apotrebama korisnika. Nekada su one bile ograničene samo na čišćenje stana ili kuće, a sada se njihov asortiman usluga proširio, pa većina njih nudi povremeno ili redovno održavanje kuća, apartmana za izdavanje stana na dan, čišćenje poslovnih prostora, magacina, čišćenje nakon krečenja, čišćenje vikendica i detaljno čišćenje nakon adaptacije objekta, održavanje zgrade, zelenila i okolnih objekata

Ponekad agecije ne nude sve ove usluge, već samo neke od njih, ali je jako važno da znate da li imaju pakete usluga koji mogu biti prilagođeni vama ili  da li možete koristiti samo povremene usluge ili ste vezani za redovno održavanje.

Neke agencije podrazumevaju da ćete sklopiti ugovor o redovnom održavanju vašeg poslovnog prostora ili stana jednom ili više puta nedelljno, zato je korisno da se raspitate da li ste nečim uslovljeni ili možete koristiti pojedinačne usluge.

Postoje agencije koje ne rade detaljno čišćenje stana, kao što brisaje prašine, već samo održavanje podova i prozora u objektu.

Pouzdana agencija poštuje dogovor i vreme koje ste dogovorili

Na žalost ne možete znati koja agencija je pouzdana dok ne počnete saradnju. Kada ste se raspitali o svim detaljima, cenama i uslugama, važno je i poštovanje dogovora i rokova. Preporučujemo da sklopite ugovor ukoliko se radi o višemesečnom održavanju, kako biste precizirali detalje koji često ostaju nejasni a to su ko donosi sredstva za pranje, da li je cena po satu ili dolasku i slično.

Nema ništa gore od toga da zakažete čišćenje i ispanirate ostatak dana, a onda shvatite da se niko od radnika nije pojavio ili da se često pomeraju termini. Tada svi vaši planovi mogu ozbiljno da se poremete i to bi svakako bio razlog da promenite agenciju za čišćenje.

Obavezno naglasite u kom terminu vam je potrebno čišćenje, da li se uklapate u njihovo radno vreme, jer ukoliko imate kancelarije, razmislite da li će čišćenje uticati na ostale zaposlene i na produktivnost.

Pažljivo definišite svoje uslove i pronađite agenciju koja može da ih ispoštuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here