Leto kuca na vrata, a sve što želite je savršen odmor sa drugaricama. Dobro organizovano putovanje može biti nezaboravno iskustvo i prilika za stvaranje trajnih uspomena. Planiranje unapred, odabir prave destinacije i osmišljavanje zabavnih aktivnosti ključni su za uspešno letnje putovanje, a u nastavku ćemo vam predstaviti kako to da postignete.

Preporučene destinacije za letovanje koje treba razmotriti

Ako volite sunce, plaže i noćni život, Grčka, njena ostrva i božanstvene plaže kao što je plaža Porto Katsiki nude bezbroj mogućnosti za nezaboravno letovanje sa drugaricama. Tu su i druge lokacije koje vam mogu biti idealne.

Grčka

Putovanje u Grčku predstavlja spoj istorije, kulture i nezaboravnih plaža. Pitanje je samo – gde bi trebalo da otputujete sa drugaricama?

Ukoliko ste ljubitelj antike, Atina je nezaobilazna destinacija. Obilazak Akropolja, arheoloških muzeja i starih hramova pružiće vam dubok uvid u bogatu grčku istoriju.

Za one koji preferiraju ostrvsko iskustvo, Santorini i Mikonos su odličan izbor. Santorini sa svojim prepoznatljivim belim kućama i zadivljujućim zalascima sunca, dok Mikonos nudi uzbudljiv noćni život i predivne plaže.

Ako volite aktivan odmor, Kreta je prava destinacija za vas. Otkrijte Minojsku civilizaciju u Knososu, planinarite Samarskim kanjonom i uživajte u kristalno čistim vodama Balos lagune.

Grčka nude brojne mogućnosti za zabavu, avanture i relaksaciju, idealno za nezaboravan letnji odmor sa drugaricama. Pogledajte i blogove kao što je turistički magazin Travelist da biste pronašli još korisnih informacija o organizovanju putovanja.

Španija

Španija je idealna destinacija za letnji odmor sa drugaricama zbog svoje raznolike kulture i živopisnih plaža.

 • Barselona: Gaudijeva arhitektura, shopping i plaže.
 • Madrid: Kraljevska palata, Prado muzej i noćni život.
 • Ibica: Party ostrvo sa svetski poznatim klubovima.
 • Valensija: Kulturni festivali i moderne arhitektonske čudesa.
 • Kosta Brava: Skriveni zalivi i prelepe obale.

Nezaobilazna destinacija jeste Barselona, gde možete uživati u Gaudijevim delima i opuštenoj atmosferi na plažama.

Crna Gora

Crna Gora je zapanjujuća destinacija sa neverovatnim pejzažima, bogatom istorijom i raznovrsnim aktivnostima.

 • Budva: Plaže, stari grad i noćni život.
 • Kotor: Bokokotorski zaliv, drevne zidine i srednjovekovni šarm.
 • Sveti Stefan: Luksuzno ostrvo i ekskluzivne plaže.
 • Durmitor: Nacionalni park, planinarenje i rafting na Tari.
 • Herceg Novi: Mirne plaže i botanički vrt.

Planiranje putovanja sa drugaricama

Prvi korak u planiranju savršenog putovanja sa drugaricama je sastanak za dogovor, na kojem ćete izneti sve svoje predloge i očekivanja. Važno je uskladiti želje i mogućnosti svih učesnica, kako bi svaka od vas uživala u zajedničkom odmoru.

zena-odmor-more
Pixabay.com

Odabir destinacije

Prvi korak ka savršenom ženskom letnjem putovanju je izbor odgovarajuće destinacije koja zadovoljava sve vaše želje. Razmislite o destinacijama koje nude predivne plaže, zanimljive kulturne znamenitosti i aktivan noćni život poput onih koje smo vam predstavili.

Svaka od vas može predložiti jednu destinaciju, a zatim zajednički odlučite koja najbolje odgovara vašim interesovanjima. Grčka, Španija i Crna Gora su izvanredne opcije za letnji odmor s drugaricama.

Pronađite smeštaj

Kada tražite smeštaj treba da definišete budžet. Ovo će vam pomoći da suzite izbor i pronađete najbolje opcije u skladu sa vašim mogućnostima.

Kada imate definisan budžet, istražite različite vrste smeštaja. Hoteli, hosteli, privatni apartmani i kuće za odmor nude različite nivoe udobnosti i pogodnosti (klimatizacija, bazen, blizina plaže) za posetioce.

Online platforme kao što su Airbnb, Booking.com i Expedia omogućavaju jednostavno pretraživanje i rezervaciju smeštaja prema vašim kriterijumima.

Ne zaboravite da pročitate recenzije drugih putnika kako biste stekli jasnoću o kvalitetu smeštaja, posebno ako planirate duži boravak i želite da izbegnete neprijatna iznenađenja.

Takođe, ako želite autentičnije iskustvo, razmislite o smeštaju u manje turističkim delovima grada. Ovo može doprineti boljem upoznavanju lokalne kulture.

Aktivnosti i zabava na koje treba da obratite pažnju

Kada planirate aktivnosti, važno je uključiti različite opcije, kako biste sve bile zadovoljne. 

Dnevni izleti

Dnevni izleti mogu značajno unaprediti vaše iskustvo putovanja, pružajući vam priliku za nova otkrića, avanture i nezaboravne trenutke, istinski istražujući region koji posećujete.

Ako vaše putovanje uključuje boravak u Grčkoj ili nekoj drugoj prelepoj zemlji, obavezno organizujte izlet na obližnja ostrva i posetu znamenitosti. Posetom poznatih, slikovitih destinacija vam se pruža prilika da upoznate kulturu, istoriju i prirodne lepote zemlje.

Bez obzira na to gde ste, pažljivo istražite lokalne opcije za dnevne izlete. Svaka destinacija nudi jedinstvene atrakcije koje će obogatiti vaše letovanje.

Noćni provodi

Organizovanje noćnih izlazaka važan je aspekt svakog letnjeg putovanja, posebno kada je reč o ženskom društvu. Biranje pravih mesta, od lokalnih barova do ekskluzivnih noćnih klubova, osiguraće vam nezaboravne provode.

U Grčkoj, noćni život je zaista spektakularan, posebno na ostrvima kao što su Mikonos i Santorini. Mikonos, poznat po svojim živahnim zabavama i prestižnim klubovima, pruža nezaboravno iskustvo noćnog života.

Na Santoriniju, možete uživati u opuštenijoj atmosferi uz prelepi zalazak sunca i elegantne restorane koji se transformišu u barove sa živom muzikom.

Španija je takođe sjajna destinacija za noćne izlaske, sa gradovima poput Barselone koja nudi širok spektar noćnih klubova, tapas barova i flamenco predstava, stvarajući živopisnu i dinamičnu atmosferu za sve ljubitelje provoda.

Lokalne atrakcije

Tokom letnjeg putovanja, istraživanje lokalnih atrakcija može poneti vaše iskustvo na viši nivo.

 • Plaže: Kristalno čiste vode, peščane plaže i razni sportovi na vodi.
 • Istorijske znamenitosti: Drevni hramovi, muzeji i tvrđave.
 • Prirodni rezervati: Jedinstveni pejsaži, staze za pešačenje i lokalna flora i fauna.
 • Kupovina: Tržišta sa suvenirima, lokalni butici i modni brendovi.
 • Lokalne manifestacije: Festivali, tradicionalni događaji i koncerti na otvorenom.

Prošetajte se slikovitim uličicama, istražujući istorijske znamenitosti i lokalne zanatske radnje.

Ovo su samo neke od stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom planiranja nezaboravnog putovanja sa drugaricama. Ostanite na našem sajtu i pročitajte mnoge stvari koje vas mogu interesovati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here