Kada želite da poslovno napredujete i izgradite kvalitetnu karijeru, vaš poslovni prostor treba da bude ispunjen kvalitetnom i savremenom kancelarijskom opremom. Ukoliko su vam potrebni saveti o nabavci takvih sredstava, naredni redovi će vam otkriti šta sve spada u obavezni kancelarijski materijal.

Radni sto – neophodna oprema u kancelariji

Kako bi se postigao prijatan i udoban ambijent u poslovnom prostoru, potrebno je voditi računa o poziciji i uklopivosti nameštaja, a pre svega radnog stola. Dakle, dobro razmislite o poziciji stola i potrudite se da radna ploča bude dovoljno velika da odgovara vašim navikama i potrebama tokom rada. Neka svaki ugao bude izrađen po meri i u jednostavnim dezenima, tako da ne odskače od koncepcije prostora.

Sa druge strane, kada govorimo o kancelarijskim stolicama, odabir će biti znatno lakši pošto se lako uklapaju uz bilo koji deo nameštaja. Međutim, nemojte se zaneti i razmišljati samo o vizuelnom uklapanju. Imajte na umu da će udobnost i dugotrajnost biti najpotrebnija karakteristika.

Šta sve treba da ima jedan kancelarijski sto?

Ukoliko želite da budete produktivni, vaš kancelarijski sto mora biti ispunjen neophodnim kancelarijskim priborom. Najčešće su to računar (laptop ili desktop), štampači, pečati, skeneri, ali i sitni kancelarijski materijal (poput selotejpa, lepka ili makazica). Pored njih, poželjno bi bilo imati i pisaći pribor i par podmetača za čaše ili šolje sa omiljenim napitkom.

S obzirom na to da kroz kancelariju prođe na stotine papira, najbolje bi bilo da birate stolove sa fiokama za osnovu, a ne one sa jednostavnim nogarama. Višak skladišta u radnom prostoru zasigurno neće smetati.

Nabavite kvalitetan pisaći pribor

Imajući u vidu da kancelarijski poslovi najčešće podrazumevaju rad na računarima, mnogi su mišljenja da fizički pisaći pribor neće biti toliko potreban. Međutim, vaš kancelarijski sto jednostavno mora da ima adekvatnu opremu za ručno pisanje. 

Kupovina ovog tipa kancelarijskog materijala ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Sve što je potrebno jeste otići do najbliže knjižare i nabaviti nekoliko hemijskih, tehničkih i drvenih olovaka. Takođe, nemojte izostaviti i markere (najbolje je uzeti paint ili permanentne), ali i predmete za brisanje (korektore i gumice). 

Pre odlaska u kupovinu možete napraviti spisak potrebnih materijala, kako ništa ne biste izostavili. U slučaju da zaboravite, izloženi pribor u knjižarama će vam svakako pomoći da se setite.

Šta je potrebno za pravilno održavanje štampača

Štampači su, ukoliko izuzmemo računare koji se podrazumevaju na prvoj poziciji, oprema sa najvećom ulogom u dnevnom poslovanju. Jednostavno, svi važni dokumenti se moraju štampati, a sigurni smo da ih na dnevnom nivou, ima i te kako mnogo.

Za neometanu funkciju jednog štampača su potrebna dva osnovna materijala, a to su toneri i, naravno, papiri. Ukoliko vaša firma, ili u ovom slučaju, kancelarija, poseduje napredne štampače, presipanje tonera iz bočice u printer će biti veoma jednostavno. Sa druge strane, u slučaju da imate nešto stariji uređaj, svaki put kada ostanete bez tonera ćete morati “da otvorite” štampač. 

Obavezni kancelarijski materijal – sveske, dnevnici i rokovnici

Word dokumenti i prezentacije su, razvojem moderne tehnologije, zamenili sveske i table, ali svakako ne bi bilo loše nabaviti nekoliko rokovnika, notesa ili prenosnih tabli. 

Potrebe posla će zasigurno, makar u jednom trenutku od vas zatražiti da nešto ručno zapišete, tako da na vreme nabavite sve potrebne materijale. Za početak će biti dovoljno uzeti jedan ili dva dnevnika, a ukoliko ih brzo ispunite, neka sledeća kupovina bude u većim količinama.

Vodite evidenciju papira uz pomoć registratora

Vredan i angažovani profesionalac, u svakom trenutku mora znati gde se i šta nalazi u kancelariji. Za najlakšu evidenciju, biće najbolje da nabavite nekoliko polica ili fiokara koji će biti u blizini radnog stola, u kojima ćete držati štampane dokumente. Upravo zato i preporučujemo da nabavite veliki broj fascikli i registratora. 

Uredite kancelariju prema ličnom ukusu

Na samom kraju, važno je napomenuti da bi vaša kancelarija morala biti uređena u skladu sa ličnim senzibilitetom. Dakle, ukoliko imate toliku slobodu, postarajte se da kompletan dizajn i opremanje poslovnog prostora zavisi isključivo od vas. 

Prednosti povoljnog i efikasnog rasporeda donose puno benefita, kako vama, tako i firmi za koju radite. Pre svega, kreiranjem udobnog prostora, vaše želje i ambicije će dostići nove visine, a nikako ne treba zaboraviti i na kreativnost i fokus. Uz pomoć kvalitetnog kancelarijskog materijala i nameštaja, bićete motivisati da nižete poslovne uspehe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here