Hijaluronski fileri se danas više nego ikada koriste u estetskoj medicini. Istovremeno pokreću mnoga pitanja i nedoumice, što je opravdano, jer niko ne želi izveštačen izgled lica. 

San svake žene je lepa, zdrava, negovana koža čak i u poodmaklim godinama. Dok starija populacija brine o tome kako da prikrije proces starenja, mlade devojke najčešće brinu o nesavršenostima kao što su asimetrične obrve, suviše tanke usne, jagodice i sl. U oba ova slučaja potpuno je jasno da svakodnevna nega kozmetičkim preparatima nije dovoljna u rešavanju ovih problema. Hijaluronski fileri mogu biti sjajno rešenje.

Da li su hijaluronski fileri bezbedni?

Prvo i najvažnije je da se obratite iskusnom timu stručnjaka. U današnje vreme postoje brojni kozmetički saloni u kojima se sprovode ovi tretmani, ali njihova stručnost i umeće su upitni. Tokom konsultacija lekar treba da vam pruži sve informacije. Nemojte se ustručavati da pitate sve što vas interesuje.  Ono što će vas sigurno zanimati je kako će usne izgledati nakon tretmana? Koliko traje oporavak? Koji su mogući neželjeni efekti? Ukoliko se prepustite timu profesionalaca, do neželjenih efekata ne bi trebalo da dođe. Jedna od proverenih ordinacija koja pruža ovakve usluge je  Dental zona, u kojoj se koriste fileri proizvedeni po najnovijim standardima i tehnologijama, a koji su jednostavni za upotrebu.  

U čemu je tajna hijaluronskih filera? 

Hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu, tj. potpuno prirodnu supstancu koja se inače nalazi u našem telu. Kako je njen zadatak da za sebe veže veliku količinu vode, to dovodi do popunjavanja bora, a koža postaje hidrirana, zdrava i sveža. 

Hijaluronska kiselina je sastavni deo našeg organizma, a starenjem se gubi iz tela. Vremenom koža postaje opuštena, pojavljuju se bore i linije, a mladalački sjaj se gubi. Hijaluronski fileri brišu tragove starenja sa lica, pri čemu lice izgleda potpuno prirodno, što je klijentima najvažnije. 

Pored toga, hijaluronski fileri imaju i korektivnu estetsku funkciju. Pored toga što korektivna funkcija filera menja spoljašnji izgled, podsvesno utiče na jačanje samopouzdanja. Svi smo skloni da se više fokusiramo na nedostatke, a to svakako dovodi do nezadovoljstva. 

Koji delovi lica mogu biti tretirani hijaluronskim filerima?

Fileri se koriste u tretiranju obraza, jagodica, usana, regije oko očiju, regije oko brade, vilice i vrata. U pitanju su delovi lica koji se koriguju u skladu sa fizionomijom lica. Ovo je možda i najvažnije, jer bilo kakva korekcija ne sme narušiti prirodan balans lica. 

Najčešći i najpopularniji način upotrebe hijalurona je povećavanje usana. S obzirom na to da je hijaluron prirodna supstanca, organizam neće odbaciti strano telo kao što je to slučaj sa drugim veštačkim rešenjima. 

Šta podrazumeva tretman podmlađivanja? 

Pre nego što se pristupi zahvatu, važno je doći na konsultacije isključivo bez šminke, kako bi se utvrdilo pravo stanje kože. 

Sam tretman traje svega nekoliko minuta, potpuno je bezbolan nakon čega će koža biti zategnuta i jedra. Kratkotrajno crvenilo koje se pojavi, proći će za nekoliko sati. Rezultati su odmah vidljivi, ali pravi efekat se postiže kroz nekoliko dana, tj. kada koža apsorbuje hijaluronsku kiselinu. Od tretirane regije zavisi dugotrajnost hijalurona. 

Jagodice tretirane hijaluronskim filerima biće jedre čak dve godine. Hijaluron aplikovan u bore traje oko godinu dana, dok u usne može trajati između 6 meseci i godinu dana. Ovo su okvirne procene, a svakako treba uzeti u obzir prvobitno stanje kože, starost kao i životne navike. 

Zašto odabrati hijaluronske filere? 

Iako postoje i druge vrste, hijaluronski fileri su najpoznatiji i najčešće se koriste. Reč je o resorptivnim filerima, biološkog porekla. Detaljno su ispitani, dozvoljeni su za upotrebu i što je najvažnije potpuno su bezbedni. Hijaluronski fileri imaju biološko, prirodno poreklo, jer se hijaluronska kiselina nalazi u vezivnom tkivu kože, čini je lepšom i obezbeđuje joj elastičnost i mladolikost. Cilj ovog tretmana je da koži usana nadoknadi hijaluronsku kiselinu koja je tokom vremena nestala kao i da nadomesti određene nedostatke. 

Koji su neželjeni efekti hijaluronskih filera?

Ono na šta morate biti spremni ukoliko se odlučite za ovaj poduhvat su crvenilo, oticanje usana kao i modrice na mestima ubrizgavanja filera. To je sastavni deo ovog procesa, a pravi rezultati će biti vidljivi kroz par dana. 

Ukoliko dođe do povrede nekog krvnog suda, mogu se pojaviti velike modrice. Infekcije su moguće ako se zahvat ne radi u potpuno sterilnoj sredini. A najčešći neželjeni efekat su predimenzionirane usne koje nisu srazmerne sa ostatkom lica. Ovo se dešava najčešće kada klijent zahteva da se ubrizga više filera nego što je zaista potrebno. Zato je važno da se konsultujete sa lekarom, jer će vam sigurno preporučiti da ubrizgate manju količinu, a kasnije dodate još ukoliko je zaista potrebno. 

Pre nego što odlučite da se podvrgnete hijaluronskom tretmanu, detaljno se raspitajte o ordinaciji, kao i o stručnosti lekara, jer nije svejedno kome ćete pokloniti svoje poverenje. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here